Meny

Demonstranter slåss mot politi i Libya

Det har vært flere demonstrasjoner både for og mot Libyas leder Muammar Gaddafi i dag. 14 mennesker har blitt skadet i sammenstøt mellom de to gruppene. Her er en gruppe med pro-Gaddafi-demonstranter fotografert i Tripoli 13. februar i år. Reuters / Scanpix.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det var opptøyer og sammenstøt mellom politi og demonstranter i en by øst i Libya natt til onsdag.

Mens Libyas statlige TV-kanal melder at det holdes demonstrasjoner til støtte for landets mangeårige leder, Muammar Gaddafi, forteller øyenvitner til britiske BBC at det er store sammenstøt mellom demonstranter og politi.

Ifølge opplysningene skal politiet ha skutt gummikuler og brukt vannkanoner og tåregass i sammenstøtene som skjedde i byen Benghazi øst i Libya.

Rundt 2.000 mennesker deltok i opptøyene. Noen av dem kastet stein mot politifolkene, og en libysk avis skriver at demonstrantene hadde med seg bensinbomber.

- Noen av demonstrantene ropte regjeringsfiendtlige budskap. Deretter oppstod det sammenstøt med demonstranter som støtter regjeringen, forteller et ikke navngitt vitne til BBC.

Bakgrunnen for protestene skal ha vært arrestasjonen av en advokat som har kritisert myndighetene, skriver NTB.

Ifølge en libyisk avis har 14 personer så langt blitt skadet i sammenstøtene.

Det har de siste ukene vært flere omfattende protester mot autoritære ledere i regionen. Først ble Tunisias president President Zine al-Abidine Ben Ali presset til å trekke seg av en rasende folkemasse.

Deretter ga Egypts mangeårige president Hosni Mubarak fra seg makten etter flere dager med protester i Kairo og andre egyptiske byer.

De siste dagene har det også vært demonstrasjoner i Jemen, Algerie, Bahrain og i Iran.

Mange analytikere peker på at muligheten for et folkeopprør i Libya kan være mindre enn i andre land, fordi Muammar Gaddafi har sørget for å alliere seg med mektige klaner rundt om i landet, skriver NTB.

Landets oljerikdom har også bidratt til å trygge Gaddafis posisjon.

Oberst Gaddafi har styrt Libya med hard hånd i over 40 år, noe som gir ham den tvilsomme æren av å være den lederen i Afrika som har sittet lengst ved makten.

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært