Meny

I kveld gjelder det

Noen av artistene som skal synge i kveld. Foto: NRK

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I kveld konkurrerer åtte håpefulle deltakere om å gå til topps i norsk Melodi Grand Prix.

(ABC Nyheter): Like før klokken 22 var følgende artister kommet til Gullfinalen, og kjemper om førsteplass: Sie Gubba, The BlackSheeps, Stella Mwangi og The Lucky Bullets.

Klokken åtte i kveld braker det løs med musikkonkurransen folk elsker og hater. Tilsammen åtte håpefulle artister vil ta steget ut på scenen i Oslo Spektrum i håp om å få representere Norge i den europeiske finalen av Eurovision Song Contest i den tyske byen Düsseldorf i mai.

For å komme til finalen, har deltakerne vunnet (eller kommet på andreplass) i hver sin delfinale. To av artistene måtte igjennom en ekstra sistesjanse i Sarpsborg forrige lørdag for å bevise at de var en finaleplass verdig.

Huldrelokk og afrikanske rytmer

I løpet av de to timene kveldens finale varer, vil publikum og tv-seere bli presentert for alt fra en urnorsk huldrelokk, amerikansk femtitallsrock, sorte får fra Finnmark til en afrikansk humørbombe - som har seilet opp som den soleklare favoritten av både bookmakere, anmeldere og den vanlige mann og kvinne i gata som har forsøkt å titte inn i sin musikalske krystallkule.

Men mye kan skje i en direktesending, og ingenting er avgjort før alle stemmene er talt opp.

Du kan stemme fra sendingen starter fram til det gis beskjed på skjermen om at avstemningen er avsluttet.

Superfinale

Det er publikum, samt fagjuryer fra de fire delfinalebyene som bestemmer hvilken av de åtte artistene som skal bli Norges representant i den europeiske finalen i Düsseldorf i mai.

De fire artistene som sanket inn flest stemmer går videre til en såkalt Gullfinale, hvor de får fremføre sin låt en gang til. Kanskje ikke så overraskende er det artisten med flest stemmer som til slutt som vinner.

Trolig vet vi ikke før i 22-tiden hvem det er som skal representere Norge.

Det er programlederne Per Sundnes og Anne Rimmen som geleider tv-seerne gjennom finalen i Melodi Grand Prix fra klokken 19.55 på NRK i kveld.

Her er ABC Nyheters vurdering av alle de åtte låtene i lørdagens finale i Melodi Grand Prix i Oslo Spektrum:

Låt nr. 1. Helene Bøksle - Vardlokk
Årets urnorske bidrag, klokkeklart fremført av Helene Bøksle. Slå sammen «Nocturne» fra Secret Garden og Kristine Gulbrandsens «Alvedansen», så skjønner du hva det dreier seg om. Særlig refrenget skiller seg ut og er nærmest eterisk. Trommebrekket fungerer også fint, men strekkene utenom kunne vært gjort enda mektigere og mer melodiøse.

For å stemme: ring 829 49 001 eller send "1" til telefonnummer 26600. 5 kr per stemme.

Låt nr. 2: Sie Gubba – Alt du vil ha
Dansepop om en engel, trivelig framført av erfarne Sie Gubba. Men til tross for den folkelige appellen, er dette lite utfordrende, baktungt, sidrompa og repeterende uten å fenge. Fordi bandet har mange fans i Norge, vil låten muligens komme høyt i finalen lørdag. Utenfor Europa vil imidlertid englelåten falle ned i skjul med et mageplask.

For å stemme: ring 829 49 002 eller send "2" til telefonnummer 26600. 5 kr per stemme.

Låt nr. 3: Babel fish – Depend On Me
Litt juleaktig sang om farsrollen fra det tidligere oppløste bandet Babelfish. Melodiøs og tidvis sjarmerende låt som bygger seg fint opp inntil det etter hvert tipper over og blir for svulstig og pompøst - som understrekes kjekt med klokkespill.

For å stemme: ring 829 49 003 eller send "3" til telefonnummer 26600. 5 kr per stemme.

Låt nr. 4: The Lucky Bullets – Fire Below
Småmorsom sjangerlåt tuftet i femtitallsrocken, godt fremført av The Lucky Bullets. Joda, det er både fart og moro og glede. Dessverre blir det aldri noe mer enn et fornøyelig avbrekk som føles malplassert i MGP-sammenheng.

For å stemme: ring 829 49 004 eller send "4" til telefonnummer 26600. 5 kr per stemme.

Låt nr. 5: The BlackSheeps – Dance Tonight
Store forventninger har vært knyttet til The BlackSheeps og overgangen fra MGP-junior til den øvre divisjonen. Kort oppsummert er Dance Tonight en låt med trøkk, med banal tekst, solid vokalprestasjon og fengende refreng. Den mangler imidlertid noe av sjarmen og røffheten til «Oro jaska, beana» og klarer dessverre aldri helt å ta av eller engasjere nok. Totalt sett blir det en låt omtrent på pari.

For å stemme: ring 829 49 005 eller send "5" til telefonnummer 26600. 5 kr per stemme.

Låt nr. 6: Stella Mwangi – Haba Haba

Etter oppmerksomheten og tilbakemeldingene å dømme er 24 år gamle Stella Mwangi årets soleklare vinner av MGP. Det er både fortjent og forståelig. Haba Haba har mye av det umiddelbart fengende som Alexander Rybaks «Fairytale». Det er en sprudlende energilåt som sjarmerer og som setter seg på hjernen fra første strofe. I eurovisjonssammenheng er dette et stort pluss, ettersom man bare har én og toppen to sjanser til å fenge publikum og seere. 

For å stemme: ring 829 49 006 eller send "6" til telefonnummer 26600. 5 kr per stemme.

Låt nr. 7: Åste & Rikke –  Not That Easy (Ah-Åh Ah-Åh)
Svak og sprikende låt, godt fremført av habile Åste og Rikke. De vil så gjerne, men låten er av typen rett inn og rett ut. Melodien føles fraværende, det eneste som fester seg er et litt irriterende refreng. Muligens vil låten vokse på deg etter mange gjennomlyttinger, men i MGP-sammenheng hjelper det som kjent lite at låten blir bra etter 20 avspillinger.

For å stemme: ring 829 49 007 eller send "7" til telefonnummer 26600. 5 kr per stemme.

Låt nr. 8: Hanne Sørvaag – You’re Like a Melody
Enkelt og nakent uten så mange fiksfakserier fra den aktive MGP-låtskriveren Hanne Sørvaag. Nynnbart, men mangler det lille ekstra som kunne fått dette til å skille seg ut fra det som minner mest om en låt rett fra singer-songwriter-samlebåndet.

For å stemme: ring 829 49 008 eller send "8" til telefonnummer 26600. 5 kr per stemme.

ABC Nyheter gjør oppmerksom på at låtene er rangert etter rekkefølge i finalen.

Er du enig eller uenig i vår vurdering? Skriv inn din kommentar under.

Populært