Ny bunnrekord for SV

Ny bunnrekord i SV. Foto: Berit Roald / Scanpix
Ny bunnrekord i SV. Foto: Berit Roald / Scanpix Foto: Berit Roald

Sosialistisk Venstreparti får bare 4,5 prosents oppslutning på Sentios siste måling. Det er et fall på 1,5 prosentpoeng og det laveste for partiet siden Sentio startet sine meningsmålinger.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Målingen er tatt opp i perioden fra dagen da Maria Amelie ble pågrepet til mandag denne uken, skriver Dagens Næringsliv.

Samtidig som SV faller går Arbeiderpartiet fram 1,9 prosentpoeng til 28,8 prosent. Partiet er dermed større enn både Høyre og Fremskrittspartiet. Høyre går også fram 1,9 og får 25,9 prosent på målingen.

Fremskrittspartiet faller 2,9 prosentpoeng og har støtte fra 23,7 prosent av de spurte. Senterpartiet får 4,1 prosent, ned 1,7, mens Kristelig Folkeparti får 4, fram 0,2. Venstre gjør et stort byks med en framgang på 1,8 til 6,3 prosent.

Om denne målingen var resultatet av stortingsvalget, ville Høyre og Frp fått 86 mandater til sammen, ett mer enn det som kreves for flertall. De rødgrønne ville fått 67, det er 19 færre enn de har i dag.

Valgforsker Bernt Aardal sier at bakgrunnstallene gir regjeringspartiene grunn til bekymring.

– Alle de tre regjeringspartiene sliter med at deres velgere i stor grad har satt seg på gjerdet. Sammenlignet med velgerlojaliteten Høyre og Frp opplever, vil det bli en stor utfordring for de rødgrønne å få velgerne sine tilbake før valget, sier Aardal.


(©NTB)

Personvernpolicy