Advarer mot vestlig innblanding

Egypts utenriksminister Ahmed Abul Gheit ankommer Forum for the Future-konferansen i Doha, Quatar, torsdag 13. januar. Foto: Marwan Naamani AFP Photo
Egypts utenriksminister Ahmed Abul Gheit ankommer Forum for the Future-konferansen i Doha, Quatar, torsdag 13. januar. Foto: Marwan Naamani AFP Photo

Den egyptiske utenriksministeren mener Vesten bør holde seg borte fra forhandlinger mellom de arabiske statene.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Utenriksminister Ahmed Abul Gheit kom med uttalelsen kun få dager etter at USAs utenriksminister Hillary Clinton hadde oppfordret arabiske ledere til å samarbeide med folket for å få gjennomført nye og nødvendige reformer.

Egypt skal være vertskap for de arabiske nasjonenes økonomiske toppmøte i feriebyen Sharm el-Sheikh førstkommende onsdag. I forkant av møtet advarer Abul Gheit Vesten og sier at han ikke ønsker at vestlige land skal blande seg inn i egyptiske og arabiske anliggender.

- Vi håper at toppmøtet vil vedta Egypts forslag om at den arabiske verden ikke lenger har behov for at europeiske og andre vestlige land skal gripe inn i våre saker, sier Abul Gheit i en uttalelse ifølge det arabiske nyhetsbyrået MENA.

Torsdag oppfordret Hillary Clinton arabiske ledere til å samarbeide med folket for å få gjennomført nye reformer for å unngå at ekstremister vil fylle tomrommet som kan oppstå i regionen.

Clinton mener at folket i regionen har gått lei av korrupte grupperinger, og delte sine meninger sine arabiske kolleger under Forum for the Future-konferansen i Quatar tidligere denne uken.

Personvernpolicy