Lundteigen lansert som Sp-nestleder

Utfordrer Ap-makta: Per Olaf Lundteigen (til venstre) vil bedre utfordre makteliten i Ap enn Trygve Slagsvold Vedum, mener fylkesstyret i Buskerud. Foto: Thomas Vermes.
Utfordrer Ap-makta: Per Olaf Lundteigen (til venstre) vil bedre utfordre makteliten i Ap enn Trygve Slagsvold Vedum, mener fylkesstyret i Buskerud. Foto: Thomas Vermes.

Buskerud Senterparti vil erstatte Trygve Slagsvold Vedum med sin markante politiker Per Olaf Lundteigen i partiets ledertrio.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Fylkesstyrene i Buskerud Senterparti, Senterkvinner og Senterungdom har offisielt lansert stortingsrepresentant og bonde Per Olaf Lundteigen fra Vestfossen, som ny første nestleder for partiet.

- Meldingen om dette har kommet inn til oss, bekrefter valgkomiteens leder, Ivar Odnes, som er partiets fylkesleder i Oppland.

For Buskerud Sp er det et viktig argument at Lundteigen er mann for å konfrontere alliansepartneren Arbeiderpartiet.

- At han ikke sitter i Regjeringen, skyldes det faktum at han spiller i øverste divisjon og derfor sees på som en utfordring for makteliten i Ap. Denne grunn aleine er nok til å gjøre større bruk av Lundteigen i Sp sitt arbeid, heter det i fylkesstyrets uttalelse.

Inn med Borten Moe også

Fra før er trønderen Ola Borten Moe, som også sitter på Stortinget, lansert av begge trøndelagsfylkene og andre fylkeslag.

Buskerud ønsker seg Borten Moe som 2. nestleder, og foreslår at den nåværende nestlederen Trygve Slagsvold Vedum skyves ut av ledertrioen. Vedum selv har sagt at han ønsker å stille til gjenvalg på landsmøtet 17. - 20. mars.

Derimot har den andre nåværende nestlederen, landbruks- og matminister Lars Peder Brekk, frasagt seg gjenvalg.

Full tillit til Navarsete

- Vi har tillit til partiets leder Liv Signe Navarsete, uttaler Buskerud Senterpartis fylkesstyre.

- Navarsete må imidlertid få med seg et fornyet og styrket lag. Partiet trenger synlige nestledere som kan aktivisere partiet, avlaste lederen, reise interne og eksterne debatter og fremfor alt delta i det offentlige ordskifte, heter det.

Valgkomiteens leder, Ivar Odnes, forteller at ingen har reist spørsmål ved partileder Liv Signe Navarsetes posisjon.

Hun er imidlertid truet fra en annen kant, idet partiet etterforskes av Økokrim for mulig brudd på partiloven i forbindelse med økonomisk støtte.

- Vil noe

Når det gjelder Lundteigen, understreker Buskerud-partiet sitt syn på at han er en politiker som vil noe med politikken og partiet.

- Han står fjellstøtt på partiets grunnverdier, men har vilje og evne til å tenke selvstendig og nytt. Samtidig har han en usedvanlig evne til klar tale, heter det i en uttalelse som slår fast:

- Disse egenskapene har gjort at han tidvis har vært omstridt i partiet, men i den situasjonen partiet nå er i, er det politikere med nettopp disse egenskapene som må til for å skape en ny giv.

Artikkelen er oppdatert.

Personvernpolicy