Vurderer å trykke Muhammed-tegninger

Sjefredaktør Hans Kristian Amundsen i Nordlys vurderer å trykke Muhammed-karikaturene i Nordlys.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tromsø (NTB): Avisen har så langt ikke gjort det.

– Vi har vurdert det ved flere anledninger, men vurdert det som ikke journalistisk relevant for oss, sier Amundsen til sin egen avis.

Redaktøren understreker at det er uaktuelt å delta i noen slags «solidaritetsaksjon».

– Det vi må forholde oss til, er det som kan komme til å skje; massedrap i Jyllands-Posten, sier Nordlys-redaktøren. Han sikter til at fire personer ble pågrepet i romjulen, mistenkt for å planlegge et terrorangrep mot Jyllands-Posten.

Les også: - Jyllands-Posten var bombemålet

Natten før pågripelsen kom tre menn til Danmark fra Sverige i en leid bil, fylt med våpen og ammunisjon. En fjerde mistenkt ble pågrepet i Sverige. Ifølge dansk sikkerhetspoliti planla mennene å drepe så mange de klarte i lokalene til Jyllands-Posten.

– De planla det mest avskyelige angrep på frie massemedier i verden som vi vet om. Og det skjer i hjertet av fredelige Skandinavia. Da mener jeg at vi som redaktører bør tenke oss om på nytt om det kunne tjene en hensikt å publisere de omstridte tegningene, for å synliggjøre at et angrep på Jyllands-Posten er et angrep på hele den frie presse, sier han.

Ingen av redaktørene i en ringerunde NRK har foretatt til sju norske avisredaktører utelukker at de vil trykke karikaturer av profeten Muhammed i fremtiden, om det finnes gode redaksjonelle begrunnelser for å gjøre det. (©NTB)

Les flere nyheter på ABC Nyheter

Personvernpolicy