Helsvak VM-test av Norge

Erlend Mamelund og Norge «ble kvalt» av Sverige i oppkjøringen til VM. (Foto: Scanpix).

De norske håndballgutta startet VM-råkjøret med brekket på. Tirsdagen ga stortap 30-37 mot Sverige.

Svenskene avgjorde alt før pause. De ledet med åtte mål tre ganger og hadde sju scoringer å gå på etter 30 minutter.

– Dette var stort sett begredelig og forferdelig, i hvert fall i perioder, sa keeperveteran Steinar Ege til NTB.

– Vi gjorde mange feil i angrep og ble straffet for dem. Nå må vi tilbake til «basic» med et godt forsvarsspill. Dette var delvis som ventet, men bare mye verre. Vi er ikke i VM-modus ennå, la Ege til.

Norge ble i perioder helt fraløpt, og Sverige scoret en rekke ganger alene med keeperne Ege og Ole Erevik (best av de to).

En god norsk periode ga 20-24 (44 min.) før Sverige igjen ség fra til kontrollert ledelse 20-30.

De skjedde etter at Norge hadde kastet bort fem baller og fått regningen servert som kontringsmål.

Stjerner ute

Hjemmelaget manglet markante navn som Frank Løke (fotskade), Kjetil Strand (tommeltrøbbel) og Børge Lund (hviledag).

Skal VM bli en trivelig norsk affære, trengs alle på banen. Trener Robert Hedin har lagt et tøft løp inn mot verdensmesterskapet. Norge spiller hele fem kamper på bare seks dager denne uka.

Etter oppgjøret mot Brasil onsdag, kommer en firenasjonersturnering i Sveits mot Romania, Slovenia og Sveits.

Hedin hadde sett for seg en bedre start på nedtellingen mot VM. Arbeidsoppgavene står i kø etter det som ble vist mot Sverige.

Jevnt

Norge VM-åpner mot Japan 14. januar. Trolig står kampen om de tre hovedrundebillettene mellom Island, Ungarn, Østerrike og Norge.

Tar de norske gutta seg videre dit, venter verdensener Frankrike og sannsynligvis Spania og Tyskland.

Det blir en knallhard reise for Norge.

«Nestenlaget» har hatt et par eventyrlige muligheter til semifinaler de siste årene, men sjansene er kastet bort.

Den verste blemma kom mot Polen i VM for snart to år siden. Da hadde Norge alt i egne hender inntil noen få sekunder gjensto. En feil for mye ble forskjellen på semifinalespill og en 9.-plass.

Norges beste mesterskap kom på hjemmebane (EM) i 2008. Da ble det sjetteplass.

Også den gangen lå en medalje innen rekkevidde en god stund. (©NTB)