Pågrepet for kidnappingsvindel

En spansk kvinne ble mandag pågrepet for falsk kidnapping. Det er uklart hvilken straff hun kan forvente seg. Illustrasjonsfoto: Colourbox.com
En spansk kvinne ble mandag pågrepet for falsk kidnapping. Det er uklart hvilken straff hun kan forvente seg. Illustrasjonsfoto: Colourbox.com

Spansk kvinne lot som hun var kidnappet for å teste ektemannen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Politiet i Spania har pågrepet en spansk kvinne som har latet som hun har vært kidnappet for å teste om ektemannen hennes ville betale løsepenger for å få henne fri. Blant annet skal hun ha sendt ham et bilde av seg selv som viste at hun var kneblet, melder det lokale politiet mandag.

Ektemannen mottok bildet på sin mobiltelefon sammen med en tekstmelding med krav om at han måtte betale 20.000 euro (156.700 kroner) for å få kona tilbake.

Kravet skal ha blitt sendt ham flere ganger på sms, og han skal også ha blitt advart mot å gå til politiet.

Men det var akkurat det mannen gjorde, og da politiet søkte etter kvinnen oppdaget de først en bil som var registrert på henne, og fulgte etter den til et shoppingsenter i byen Gandia, som ligger ved Middelhavskysten.

- Kvinnen, som kjørte alene og som åpenbart var ved god helse, ble gjenkjent som det påståtte kidnappingsofferet, sier politiet i en uttalelse.

Først trodde de hun var sluppet fri samme morgen, men senere samme dag ble det avduket at hun bare hadde gitt seg ut for å være kidnappet for å finne ut «hvor langt ektemannen var villig til å gå for å redde henne».

I 2008 ble en annen spansk kvinne dømt til tre og et halvt år i fengsel for falsk utpressing etter å ha påstått at barnet hennes har vært kidnappet syv ganger.

Personvernpolicy