Sorteviks ubehagelige sannhet

Arne Sortevik, stortingsrepresentant fra FrP, fortsetter partiets snedige dobbelkommunikasjon i klimapolitikken, skriver Eirin Sund (Ap).

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I likhet med Siv Jensen bruker Sortevik den kalde vinteren som argument mot klimaendringene. Det er til å bli oppgitt over. Den norske delegasjonen kom nettopp hjem fra Cancun, hvor man fikk gjort viktige fremskritt i klimaforhandlingene. Hvis vi i slike fora også skulle bruke tid på å diskutere hvorvidt klimaendringene faktisk finner sted ville vi ikke komme langt. FN-panelets funn om klimaendringen er ikke bare en enighet mellom flere tusen forskere. De er også blitt bekreftet av vitenskapskapsakademiene i land som USA, England og Sverige. Sortevik burde holde seg for god for den retorikken.

Når det gjelder strømprisene er jeg mer opptatt av handling enn prat. I motsetning til den FrP-støttede Bondevik-regjeringen, som lot landets infrastruktur ligge brakk, tar vi de store grepene for fremtiden. Sortevik hørte selv til de som ville trenere utbyggingen av strømlinjene mellom Sima og Samnanger. Det å få på plass et godt kraftlinjenett er det viktigste vi kan gjøre for rettferdige priser og en lik pris over hele landet. I årene som kommer vil vi bruke opp mot 40 milliarder på utbygging av kraftlinjenettet. Avtalen om grønne sertifikater som nettopp er inngått med Sverige skaffer fornybar kraft for 1.3 millioner husstander. Selv om virkeligheten kanskje er ubehagelig for Sortevik lønner det seg å forholde seg til den av og til.

Eirin Sund

Energi og miljøpolitisk talskvinne for Arbeiderpartiet.

Personvernpolicy