Napoli og Lazio tok innpå Milan

Lazio-spillerne kunne juble for tre nye poeng etter 3-2-seier over Udinese søndag. (Foto: Giampiero Sposito, Reuters/Scanpix).

Napoli og Lazio legger press på serieleder Milan i serie A. Milans forsprang ble kuttet til tre poeng søndag.

Både Napoli og Lazio vant sine kamper søndag og utnyttet Milans feilskjær mot John Arne Riises Roma (0-1) kvelden før.

Napoli slet med å få hull på byllen mot Lecce, men et overtidsmål fra Edinson Cavani sørget for jubel for hjemmefansen.

Uruguayaneren skjøt i krysset fra rundt 25 meter og fullførte dermed litt av en uke. Onsdag sendte han Napoli videre i europaligaen med scoring på overtid mot Steaua Bucuresti.

– Vi fortjente å vinne, for vi fortsatte å kjøre på. Vi misbrukte mange muligheter, men gudskjelov klarte vi det til slutt. Nå kan vi reise hjem med en flott julegave, sa Cavani.

Selvmål avgjorde

Lazio var heldig som fikk med seg tre poeng mot Udinese. Seiersmålet kom to minutter før full tid da Udinese-forsvarer Cristian Zapata satte ballen i eget mål.

Hernanes ga hovedstadslaget ledelsen allerede etter to minutter. Like etter hvilen utlignet Alexis Sánchez, som fylte 22 år søndag, for gjestene, men Giuseppe Biava sendte Lazio i ledelsen igjen få minutter senere. Etter en drøy times spill sørget German Denis for en ny utligning for Udinese. Da kampen så ut til å ende 2-2, var Zapata uheldig og scoret selvmål.

– Det var en underlig kamp. Vi slet mye, men Udinese viste at det er et sterkt lag. Vi må forbedre oss mye, og vi slapp inn noen forferdelig mål i dag. Men vi fortjener å ligge der vi gjør. Det er ikke flaks, sa Lazio-kaptein Stefano Mauri.

Juve snublet

Med seirene tok Napoli og Lazio innpå Milan i toppen av tabellen. Milan tapte 0-1 for Roma lørdag og har kun tre poengs forsprang til utfordrerne Napoli og Lazio. Napoli holder annenplassen på bedre målforskjell.

Juventus ligger på fjerdeplass og er fem poeng bak Milan. Storklubben fra Torino var på vei mot seier borte mot Chievo, men et overtidsmål av Sergio Pellissier sørget for 1-1 og poengdeling.

Fabio Quagliarella hadde gitt Juventus ledelsen etter en drøy halvtime med et brassespark inne i feltet. Juventus måtte klare seg i nesten en hel omgang med ti spillere etter at Manuel Giandonato fikk rødt kort etter 52 minutter.

Milan er uansett serieleder ut året. Etter søndagens runde tar serie A vinterpause fram til 6. januar. Søndagens kveldskamp ble for øvrig utsatt fordi banen i Genova var dekket av snø før byoppgjøret mellom Sampdoria og Genoa.