Raser over bruk av Koranen i kirken

Fremskrittspartiets leder Siv Jensen er rasende over at en sogneprest skal referere fra Koranen i Ellingsrud kirke i Oslo i julegudstjeneste. (Foto: Scanpix).
Fremskrittspartiets leder Siv Jensen er rasende over at en sogneprest skal referere fra Koranen i Ellingsrud kirke i Oslo i julegudstjeneste. (Foto: Scanpix).

Fremskrittspartiets leder Siv Jensen er rasende over at en sogneprest skal referere fra Koranen i Ellingsrud kirke i Oslo i julegudstjeneste.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Planen var opprinnelig av norske elever skulle lese fra Koranen under skolegudstjenesten, men heftige protester fra flere foreldre fikk sogneprest Klara Vogl til på endre mening, melder NRK.

Meningen var nå at hun selv skulle lese, men protestene var så kraftige at hun nå bare skal referere fra Koranen. Men dette er heller ikke tilstrekkelig for Siv Jensen ifølge DagenMagazinet.

Sognepresten endret mening etter at biskop Ole Christian Kvarme gikk inn i striden.

- Det er ikke greit å lese fra Koranen som et ledd i en kirkegudstjeneste, sa Kvarme til NRK uten at han påla sognepresten Vogl å holde Koranen utenfor gudstejesten.

Nå er Frps Siv Jensen mer enn forbannet på det som skjer.

– Jeg er skuffet over måten Kvarme har håndtert denne saken på. Jeg vurderer seriøst om jeg skal melde meg ut av Den norske kirke. Dette er ikke den kirken jeg har tilhørighet i, sier Frp-lederen.

Hun sier at de som går i kirken må få oppleve en tradisjonell julegudstjeneste.

- Men i følge Kvarme skal sognepresten nå kun referere til Koranen?

– Jeg har et spørsmål: Hvorfor i det hele tatt bringe en Koran inn i en kirke? De har sine egne trossamfunn. Muslimene pleier jo ikke akkurat å delta i julegudstjenester heller.

– Jeg vil ha meg frabedt at man drar Koranen inn der, sier Jensen.

Les flere nyheter på ABC Nyheter