- Noen kunne blitt drept

Angrepet på bilen til Prins Charles og hertuginnen av Cornwall kunne fått fatale følger, sier sikkerhetsanalytiker.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Dette er en veldig alvorlig hendelse. Den rangerer høyt som en av de mest seriøse sikkerhetsbruddene det siste tiåret, sier sikkerhetsanalyst og tidligere politimann Charles Shoebridge til den britiske avisen Telegraph.

«Av med hodene deres»

Prins Charles og Camilla, hertuginnen av Cornwall, befant seg på Regent Street i sin Rolls Royce på vei til kongelig varietè på London Palladium da bilen deres ble angrepet av sinte demonstranter, som hadde inntatt gatene i protest mot høyere studentavgifter.

Demonstrantene angrep bilen med maling og flasker mens flere ropte «Av med hodene deres! Av med hodene deres!».

- Situasjonen var farlig

I følge Shoebridge skal flere av demonstrantene ha hatt med seg bensin til å starte brannangrep. Han advarer mot at noen kunne blitt drept dersom en situasjon hadde utviklet der der de ansvarlige for prinsens sikkerhet hadde følt at det ble nødvendig å avfyre skudd mot demonstrantene.

- Dette er væpnede politimenn som beskytter statsoverhoder og de viser enorm tilbakeholdenhet for å finne en balanse i vårt samfunn, uttaler Sir Paul Stephenson ved Scotland Yard.

Han forklarer at prinsens reiserrute hadde blitt vurdert på forhånd, men at demonstrantene hadde overrasket dem. Scotland Yard lover en granskning av det som har skjedd.

Statsministeren er sjokkert

Både Prins Charles og hans kone kom uskadet fra angrepet og fortsatte videre til London Palladium som planlagt.

- Det er sjokkerende og trist at bilen som Prins Charles og Hertuginnen av Cornwall kjørte i ble blandet inn og angrepet i volden, sier statsminister David Cameron i dag i en uttalelse.

Her ankommer prinsen teatret etter angrepet

Tusenvis av demonstranter hadde torsdag samlet seg i London sentrum for å demonstrere mot at Parlamentet skulle vedta økte studieavgifter.

Les også: Gateslag om studieavgifter i London

Les også: Snaut flertall for økt studieavgift i Storbritannia

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden