Pot-kongen på flukt

Amerikansk politi har vært på jakt etter John Robert Boone i to år. Foto: Amw.com.
Amerikansk politi har vært på jakt etter John Robert Boone i to år. Foto: Amw.com.

Marihuanabonden John Robert Boone (67) har vært på flukt fra politiet i år.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Da politiet nærmet seg for å beslaglegge 2400 marihuanaplanter på gården til John Robert Boone for to år siden forsvant Kentuckybonden som dugg for solen, melder AP.


Den produktive narkobonden har unngått lovens lange arm siden den gang, og oppnådd noe av en kultstatus med t-skjorter og fanside på Facebook.

Les også: Fant narkotunnel

Jakten på flyktningen har vist seg like vanskelig som å «fange et spøkelse» for føderale myndigheter. Boone forsøker å unngå livstidsdom hvis han blir dømt for potdyrking for tredje gang. Han har en rekke støttespillere i området, der mange bønder frister skjebnen ved å plante marihuana.

- Det er alt han har gjort, dyrket pot, sier kameraten Larry Hawkins.

- Han har aldri skadet noen.

Boone satt mer enn et tiår i føderalt fengsel etter at han på slutten av 80-tallet ble dømt i forbindelse med «det største innenlandske marihuanasyndikatet i amerikansk historie», sammen med bønder fra 29 gårder i Minnesota, Illinois, Indiana, Kentucky, Michigan, Nebraska, Missouri, Kansas og Wisconsin.

Gruppen ble kjent som «Maisbrødmafiaen», og Boone ble av politiet utpekt som lederen, hvilket ga ham kallenavn som «Pot-Kongen» og «Gressets gudfar». Til slutt ble 70 innbyggere i Kentucky siktet for å ha dyrket 182 tonn marihuana.

- Jeg har aldri hørt om noen større, sier Jack Smith, som var advokat i rettssaken på 80-tallet.

Personvernpolicy