Massakrerte 12

Russisk politi har pågrepet mannen som er antatt å stå bak nedslaktningen av 12 mennesker i en landsby som skal ha vært terrorisert av organisert kriminalitet i årevis.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I en forbrytelse som sjokkerte Russland stakk en kriminell gjeng ti mennesker i hjel og kvalte ytterligere to, i den tilsynelatende rolige landsbyen Kushchevskaya i den sørlige Krasnodarregionen.

Fire barn, blant disse et spedbarn, var blant de drepte.

Etterforskerne har allerede fortalt om pågripelsen av fire unge mennesker, inkludert to tenåringer, som er mistenkt for å ha vært medlemmer av den kriminelle gruppen som stod bak drapene.

Lederen for den kriminelle gruppen, Sergej Tsapok, ble pågrepet som del av etterforskningen av massakren, sier en talsmann for etterforskerne til AFP.

Terroriserte regionen

Politiet har også pågrepet et annet medlem av gruppen som er mistenkt i forbindelse med saken. Politiet sier han heter Sergej Tsepovyaz. Ifølge etterforskerne er Tsapok mistenkt for å ha «organisert» massakren.

- Etterforskerne ser på bevis for aktivitetene til en kriminell gruppe i Krasnodarregionen, som de mottar fra lokalbefolkningen, het det i uttalelsen.

Politiet sier mange har tatt kontakt med etterforskerne for å komme med opplysninger.

Ifølge russisk presse dannet Tsapok en kriminell gjeng på flere dusin medlemmer, som har terrorisert regionen i 20 år. Politiet har vært maktesløse, eller uvillige, til å gripe inn.

- Lokalpolitiker bakmann

- Landsbyen Kushchevskaya fremstår som svært rolig, men har i virkeligheten levd under bandittenes åk de siste 20 årene, melder den regjeringsvennlige russiske dagsavisen Izvestia.

Den oppga at en «kilde nær etterforskningen» sier familien til en lokalpolitiker står bak gjengen.

Huset som ble angrepet tilhørte bonden Serever Ametov (51), som hadde invitert en gruppe venner til å feire Russlands nasjonale enhetsdag 4. november og siden overnatte.

Likene ble funnet 5. november. Ametov, kona Galina, hans svigerdatter Jelena og barnebarnet Amira, som ble født i år, ble alle drept. En annen av de døde, Vladimir Mironenko, var økonomidirektør ved det ledende russiske landbruksselskapet Aston, og det har blitt spekulert i om drapene kunne være knyttet til hans forretningsaktiviteter.

Flere barn drept

Fem andre medlemmer av Mironenkos familie var blant de drepte, hans kone Marina, deres døtre Irina og Alena (5 og 1 år gamle), og Marinas foreldre Viktor og Lidya Ignatenko.

De øvrige drepte var Ametovs naboer, Natalya Kasyanova og hennes sønn Pavel, født i 1996.

Ifølge Izvestia var motivet for massakren at Ametov nektet å gi noe av sin eiendom til den lokale mafiagruppen.

- Lokalt politi har i beste fall sett på hva som skjedde, og i verste fall bidratt til å skjule forbrytelsene, heter det i etterforskernes uttalelser.

Krasnodarregionen ligger nordvest for det urolige Kaukaus, og inkluderer Svartehavsbyen Sochi, som er vertsby for Vinter-OL i 2014. Den regionale guvernøren i Krasnodar, Alexander Tkachev, har innrømmet at forbrytelsen var mulig fordi «kriminelle føler seg hevet over loven» i området.


View Larger Map

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden