Søker eksorsister

Kardinal Jorge Medina Estevez fra Chile viser frem boken «De Exorcismis et Supplicationibus Quibusdam» (Om eksorsismer og bønn), Vatikanets nye retningslinjer for demonutdrivelse, fra 1999. Foto: Scanpix/AP.
Kardinal Jorge Medina Estevez fra Chile viser frem boken «De Exorcismis et Supplicationibus Quibusdam» (Om eksorsismer og bønn), Vatikanets nye retningslinjer for demonutdrivelse, fra 1999. Foto: Scanpix/AP.

Den romerskkatolske kirken fortviler over mangel på prester som vet hvordan de skal drive ut demoner.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Derfor har den amerikanske grenen av kirken kalt sammen til en to dagers hastekonferanse for å undervise prestene i gjennomføring av eksorsismeritualet, melder The New York Post.

56 biskoper og 66 prester har samlet seg i Baltimore til eksorsismekonferansen.

- Å lære det liturgiske ritualet er ikke vanskelig, sier erkebiskopen i Houston, Daniel Cardinal DiNardo, som deltar på konferansen.

- Utfordringen er det skjønn presten må kunne utvise før han i det hele tatt forsøker seg på ritualet.

Latterliggjort

Antall amerikanske geistlige som vet hvordan man gjennomfører en eksorsisme har falt dramatisk de siste årene, helt siden den hellige prosedyren ble utledd i etterkant av filmen «The Exorcist» (1973).

Bare fem eller seks geistlige i landet vet hvordan de skal gjennomføre en eksorsisme på korrekt vis, rapporterer Catholic News Service.

Med stadig flere katolske innvandrere fra land der man fortsatt tar demonutdrivelse på alvor er disse prestene nå overarbeidet.

Eksorsisme er et viktig ritual i kirken. Pave Johannes Paul II sies å ha gjennomført en, og i Bibelen driver Jesus ut demoner.

2-3 i året

Den amerikanske kirken får omkring 400 forespørsler om ritualet årlig, men bare to eller tre gjennomføres.

Før en demonutdrivelse må presten se etter typiske signaler som kraftige reaksjoner på vievann, superstyrke, aversjon mot navnene til Jesus og Maria og det å tale i tunger. En psykolog må også konsulteres for å forsikre seg om at de ikke er psykisk syke, før en biskop kan godkjenne eksorsismen. Når ritualet igangsettes vil presten forsøke å drive demonen ut av den besatte ved bruk av vievann, salmer og håndspåleggelse.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden