Uvær skaper ferjetrøbbel

Kraftig vind på Nord-Jylland tvang tirsdag Color Line til å innstille noen avganger med hurtigferjene til Danmark. Bergensfjord har store problemer med å komme inn til Hirtshals.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Nordøstlig vind kommer rett inn i moloen. Det var ikke noen vits i å prøve å reise ned engang, sa linjedirektør Odd Grønberg i Color Line til fvn.no etter at hurtigferjene fra både Larvik og Kristiansand ble innstilt tirsdag.

Klokken 16.30 kunne imidlertid Kristiansandsbåten legge fra kai og sette kursen over Skagerrak. Med på ferden var blant annet 250 passasjerer som ble booket om fra en tidligere avgang.

I Hirtshals var vindhastigheten oppe i 20 meter per sekund i kastene tirsdag formiddag, og det ble rapportert om bølger på opptil 5 meter. Det skapte store problemer for Fjord Lines ferje Bergensfjord, som skulle lagt til kai klokken 8 tirsdag morgen.

I stedet ble skipet og de 293 passasjerene liggende og stampe utenfor den danske havnebyen, skriver Jyllands-Posten.

Passasjerene hadde det godt om bord, sa rederidirektør Gert Balling i Fjord Line tirsdag formiddag. Han regnet med at ferja ville legge til kai mellom klokken 16 og 17.

Bergensfjord la ut fra kai i Bergen mandag klokka 13.

(©NTB)

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden