– Hvordan kunne han godkjenne det?

Manchester Uniteds Nani feirer sin 2-0-scoring mot Tottenham. En scoring man knapt har sett maken til i Premier League - og som aldri skulle vært scoret. Foto: AP Photo/Jon Super

Redknapp raste mot dommeren, som feilaktig tillot bisarr Nani-scoring.

Premier League lørdag, 10. runde:

Arsenal – West Ham 1-0 (0-0). A: Alex Song (88). T: 60.086.

Blackburn – Chelsea 1-2 (1-1). B: Benani Mwaruwari (21). C: Niclas Anelka (39), Branislav Ivanovic (84). T: 25.836.

Morten Gamst Pedersen spilte hele kampen for Blackburn.

Everton – Stoke 1-0 (0-0). E: Ayegbeni Yakubu (67). T: 35.513.

Fulham – Wigan 2-0 (2-0). F: Clinton Dempsey (30, 44). T: 25.448.

Brede Hangeland spilte hele kampen for Fulham, Bjørn Helge Riise var ubenyttet reserve.

Manchester U. – Tottenham 2-0 (1-0). M: Nemanja Vidic (31), Luis Nani (85). T: 75.223.

Wolverhampton – Manchester C 2-1 (1-1). W: Nenad Milijas (30), David Edwards (57). M: Emmanuel Adebayor (str. 23). T: 25.971.

Spilles søndag: Aston Villa – Birmingham, Newcastle – Sunderland, Bolton – Liverpool.

Spilles mandag: Blackpool – West Bromwich.

(NTB)

(ABC Nyheter): Manchester United–Tottenham 2–0.

Nemanja Vidic scoret Premier League-mål nummer 1000 på Old Trafford, Manchester United vant og tok opp jakten på Chelsea og Arsenal.

Men det ryktes at kveldens oppgjør vil huskes for noe annet: Nanis 2–0-mål seks minutter før slutt.

Det var av typen man knapt har sett maken til i Premier League.

Først ville portugiseren ha straffespark, men dommer Mark Clattenburg vinket spillet videre. Nani tok tak i ballen med hånden, og rullet den fra seg. Tottenham-keeper Heurelho Gomes plukket den opp, la den ned på bakken, fordi han trodde det var blåst frispark.

Den gang ei.

Nani ga etikken langfingeren, og satte ballen i tomt mål.

Tottenham-spillerne protesterte vilt, Clattenburg konfererte med assistentdommeren som hadde reist flagget.

Til slutt godkjente han scoringen.

– Det var hands, snerrer Spurs-manager Harry Redknapp presist til ESPN.

– Han dro ballen med hånden, han skulle fått gult kort for viljehands. Dommeren så det åpenbart ikke, men assistentdommeren så det. Derfor flagget han, og derfor skulle dommeren annullert. Hvordan kunne han godkjenne det?

Clattenburg – igjen

Noen minutter etter kampen logget United-stopper Rio Ferdinand seg på Twitter for å avgi sin kommentar.

– Hands, men dommeren blåste ikke, så hvordan kan det være frispark? Hvis det er frispark, hvorfor la Gomes ned ballen ni meter unna?

Men det var ingen tvil om at Spurs skulle hatt frispark, og dermed var det ingen tvil om at Spurs ble snytt.

Dessuten ikke av hvem som helst.

Clattenburg var mannen som underkjente Pedro Mendes’ famøse «scoring» da lagene møttes i 2005 og United-keeper Roy Carroll rotet ballen en halvmeter over linjen.

Uten Old Trafford-seier siden Lineker

At United stakk av med seieren, overrasket neppe mange fotballinteresserte, men definitivt ingen statistikere.

For Tottenham har Old Trafford vært «marerittenes teater» siden Gary Linekers dager. Spisslegenden ble matchvinner forrige gang Spurs slo United borte, tilbake i 1989.

Siden har lagene møttes 25 ganger. Kveldens United-seier var nummer 20 i rekken.

Den var definitivt ikke ufortjent, og den var ikke utpreget fortjent.

Kampen var åpen fra første stund, preget av to lag som demonstrerte både angrepsvilje og angrepevne – og som måtte skilles av små marginer.

Før ti minutter var spilt, hadde de notert hvert sitt stolpetreff.

Ji-Sung Park plasserte et prosjektil fra langt hold i aluminiumet allerede etter halvannet minutt, før Rafael van der Vaart forsøkte seg med en nesten-perle utenfor rekkevidden til Edwin van der Sar.

Close, but no cigar.

Poengkongen Nani

Etter en meget god United-start jobbet Spurs seg inn i kampen – bare for å pådra seg en serbisk knyttneve rett i fleisen.

Nemanja Vidic satte inn ledermålet etter en halvtimes spill, og han kunne vanskelig gjort det på noen mer karakteristisk måte.

United fikk frispark i god posisjon ute til høyre, og Nani skjøt et bananinnlegg på hodet til midtstopperen. Vidic jobbet seg foran Benoit Assou-Ekotto, og skallet ballen kraftfullt utenfor rekkevidden til Heurelho Gomes.

Tottenham var med på notene, og bare en flott redning fra van der Sar avverget utligning ved Luka Modric etter 37 minutter – men i annen omgang hadde de problemer med å skape store sjanser.

Det hjalp ikke at den glitrende van der Vaart måtte forlate banen et knapt kvarter før slutt med det som trolig er en hamstringskade.

Neppe heller var det til oppmuntring at Nani puttet sin kontroversielle scoring seks minutter før full tid.

Samme mann var nær ved å sette sitt annet for dagen, rett før slutt, men kanonkulen fra langt hold gikk i tverrliggeren og over.

24-åringens prestasjon var imidlertid enda en av typen som ikke bare har gjort ham til nøkkelspiller for United, men også sendt ham til topps i poengligaen i Premier League sammen med Didier Drogba. Nå står han med fire scoringer og åtte målgivende pasninger på ti kamper.

Seieren sendte United opp på samme poengsum som Arsenal på annenplass og fem poeng bak serieleder Chelsea.

Tottenham ligger som nummer fem, ytterligere fem poeng bak.