- Fant Pocahontas’ bryllupskirke

Pocahontas reddet ifølge myten livet til kaptein John Smith i Virginia. I virkeligheten giftet hun seg med tobakksbonden John Smith. Illustrasjon: Scanpix/AP.
Pocahontas reddet ifølge myten livet til kaptein John Smith i Virginia. I virkeligheten giftet hun seg med tobakksbonden John Smith. Illustrasjon: Scanpix/AP.

En gruppe arkeologer tror de kan ha oppdaget stedet Pocahontas giftet seg.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Bryllupet fant sted i 1614 mellom den 19 år gamle datteren til en indianerhøvding og hennes tobakksdyrkende ektemann.


Arkeologen Bill Kelso og hans medarbeidere oppdaget kirken i en del av fortet i Jamestown, Virginia som ikke tidligere har blitt utgravet. Ved utgravning fant de en rekke dype hull. De antar at hullene en gang i tiden var fylt med trepillarer som støttet fortets første kirke, som ble bygd i 1608, melder Discovery News.

Les også: Columbus syfilis-frikjent

Jamestown var den første permanente engelske bosetningen i Amerika.

Restene av kirken er nå for det meste forsvunnet.

En rekke graver funnet nær alteret var det som overbeviste arkeologene om at de hadde funnet fortets kirke.

Enkelte tror feilaktig at Pocahontas var romantisk forbundet til kaptein John Smith, trolig på grunn av Disneyfilmen som var inspirert av livet hennes. I virkeligheten tror mange forskere Smiths påstand om at Pocahontas reddet livet hans da han ble tatt til fange av Powhatan-indianerne er en myte.

Pocahontas giftet seg med enkemannen John Rolfe i 1614 og fødte en sønn med ham ni måneder senere. Hun døde i England 1617, 21 år gammel. Dødsårsaken er fremdeles ukjent.

Les også: Ble han forgiftet?

Les mer om Pocahontas på Wikipedia

Personvernpolicy