- Rosenborg har prestert over evne

Nils Arne Eggen mener Rosenborg har overprestert i langt. Nå opplever trønderne formsvikt. (Foto: Gorm Kallestad/SCANPIX)
Nils Arne Eggen mener Rosenborg har overprestert i langt. Nå opplever trønderne formsvikt. (Foto: Gorm Kallestad/SCANPIX)

Nils Arne Eggen mener Rosenborg-laget har spilt over evne i lang tid – også før han tok over som midlertidig trener, skriver Adresseavisen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Laget er ubeseiret i eliteserien, men mislyktes i mesterligakvalifiseringen og tapte også den første kampen mot Leverkusen i europaligaen. I tillegg ble det tap mot 1.-divisjonslaget Follo i NM-semifinalen, mens Vålerenga har knappet innpå to poeng i gullkampen.

Les også: Svart forside etter RBK-fiasko

Rade Prica sa at han underveis i kampen mot Strømsgodset søndag var redd for å tape, men Eggen mener Prica og co. ikke har noen grunn til å tenke i slike baner.

Tøft kampprogram

– Ut fra motstanderne vi har hatt, og særlig med det kampprogrammet vi har vært gjennom, mener jeg at vi har overprestert i år, sier han til Adresseavisen.

Eggen begrunner det blant annet med at Steffen Iversen og Rade Prica har vært mye skadd og har spilt lite sammen. Heller ikke sommerens overgangsvindu ikke gikk i den favør Eggen ønsket.

– Rosenborg har overprestert hele veien. Også mens Erik Hamrén var trener, sier han.

Roar Strand innrømmer at det er en viss usikkerhet i RBK-leiren etter de siste resultatene.

– Jeg har ikke fryktet for å tape, og etter hva jeg vet, er ikke dette noen gjengs oppfatning blant spillerne. Men vi er ikke så trygge som vi kan være. I det siste er det blitt for mye én og én i det offensive spillet vårt, sier Strand.

Forsvarsposisjon

Veteranen mener ikke dette skyldes frykt eller omleggingen fra Hamréns defensive struktur til Eggens angrepsfilosofi.

– Ettersom vi er på toppen, vil Rosenborg alltid være i forsvarsposisjon. Det er langt enklere å være en utfordrer, sier Eggen om situasjonen.

For RBK-treneren var det viktig å gjøre et forsøk på å legge vekk usikre tanker under det spillemøtet trønderne hadde før treningsøkten.

– Vi har et alle tiders utgangspunkt. Vi leder serien med fem poeng og har Vålerenga på hjemmebane, men aller først har vi sjansen til å jevne ut starten vår i europaligaen, var omkvedet på Lerkendal mandag. (©NTB)

Personvernpolicy