Arsenal med sjokktap da storklubbene snublet

WBA-spillerne jubler for seier over Arsenal på Emirates. (Foto. Scanpix).

Arsenal røk 2-3 hjemme for West Bromwich, Tottenham tapte for West Ham, mens Liverpool bare klarte uavgjort mot Sunderland.

Kampfakta

Manchester C. – Chelsea 1-0 (0-0). M: Carlo Tevez (59). T: 47.203.

Arsenal – West Bromwich 2-3 (0-0). A: Samir Nasri (75, 90). W: Peter Obemwingle (50), Gonzalo Jara (52), Jerome Thomas (73). T: 60.025.

Birmingham – Wigan 0-0 T: 22.186. Rødt kort: Craig Gardner (90), Birmingham.

Blackpool – Blackburn 1-2 (0-1). Bp: Matthew Phillips (85). Bb: Charlie Adam (selvmål 21), Brett Emerton (90). T: 15.901.

Morten Gamst Pedersen spilte hele kampen for Blackburn.

Fulham – Everton 0-0 T: 25.598.

Brede Hangeland spilte hele kampen, mens Bjørn Helge Riise var ubenyttet reserve for Fulham.

Liverpool – Sunderland 2-2 (1-1): L: Dirk Kuyt (5), Steven Gerrard (64). S: Darren Bent (str. 25, 48). T: 42.000.

West Ham – Tottenham 1-0 (1-0). W: Fredric Piquionne (29). T: 34.190.

Spilles søndag: Bolton – Manchester U., Wolverhampton – Aston Villa, Newcastle – Stoke

På et tidspunkt ledet gjestene 3-0 og det kunne til og med vært verre for «The Gunners» ettersom WBA misbrukte et straffespark like før den tredje scoringen.

– Dette var den første virkelig dårlige prestasjonen denne sesongen, og det er uforklarlig hvor flatt hele laget så ut. Det er et mysterium for meg, sa en noe perpleks Wenger etter det overraskende tapet.

– Jeg har ikke lyst å kritisere de individuelle prestasjonene, fordi jeg mener det var en dårlig lagprestasjon. Men jeg tror dette var et engangstilfelle. Jeg kjente ikke igjen laget mitt, la franskmannen til.

Ut i hundre

Etter 0-0 ved pause, kom gjestene ut og sjokkerte hjemmefansen i innledningen av annen omgang. WBA satte inn to baller på to minutter bak Manuel Almunia.

Først ved nigerianske Peter Odemwingie etter 50 minutter, så ved Gonzalo Jara to minutter senere etter at Chris Brunt sendte chileneren igjennom med et hælspark. Brunt assisterte også Jerome Thomas da bortelaget økte til tremålsledelse etter en kontring.

Først da så det ut til at Arsenal våknet. Samir Nasri svarte umiddelbart med å banke ballen i tverrliggeren. Ett minutt senere sørget samme mann for redusering til 1-3

Hjemmelaget beleiret nærmest WBAs sekstenmeter den resterende tiden, og Nasri reduserte på nytt på overtid. Men sluttspurten ble satt inn for sent, og Wengers menn måtte gå av banen med årets første tap mot de nyopprykkede gjestene.

Spurs kom til kort

Arsenals erkerival, Tottenham, fikk heller ikke fikk med seg poeng lørdag. Spurs måtte tåle 0-1-tap mot manager Harry Redknapps tidligere klubb, West Ham. Tottenham-sjefen tapte sin første kamp på Boleyn Ground siden han forlot «The Hammers» i 2001.

Franske Frederic Piquionne scoret kampens eneste mål på en corner etter en halvtimes spill. Spissen knuste Vedran Corluka i en hodeduell og stanget inn ballen i det lengste hjørnet.

Liverpool skuffet igjen

I Liverpool fortsetter poengnøden etter at 2-2 mot Sunderland på Anfield. Dirk Kuyt var tilbake etter et skadeopphold og ga «Th Reds» en drømmestart på merkelig vis.

Sunderlands midtstopper Michael Turner hælsparket ballen mot egen keeper med intensjon om å overlate et frispark til sisteskansen Simon Mignolet. Fernando Torres, og dommertrioen, oppfattet det imidlertid som om Turner satte i gang spillet. Torres kunne dermed enkelt servere ballen til Kuyt på åpent mål.

Darren Bent utlignet for gjestene på straffe før hvilen, og bare et par minutter etter sidebyttet hadde landslagsspissen satt inn sitt andre.

Steven Gerrard headet inn utligningen, men Liverpool sliter fortsatt i bunnen av tabellen med bare seks poeng etter like mange kamper.

Blackburn med Morten Gamst Pedersen i startoppstillingen vant 2-1 borte mot Blackpool mens Brede Hangeland og Fulham spilte uavgjort 0-0 hjemme mot Everton.