Solér: - Henry må bli sterkere

SKADET: Thierry Henry har forstuet et ben i kneet, og er for tiden skadet, som understreker de fysiske utfordringene verdensstjernene får nå de flytter til USA og Major League Soccer. Foto: Scanpix.
SKADET: Thierry Henry har forstuet et ben i kneet, og er for tiden skadet, som understreker de fysiske utfordringene verdensstjernene får nå de flytter til USA og Major League Soccer. Foto: Scanpix.

Superstjernene på New York Red Bulls må bli tøffere for å takle den amerikanske ligaen, mener Erik Solér. Fredag tok laget hans skalpen til David Beckham & Co.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

HOME DEPOT CENTER (ABC Nyheter): De siste ni månedene har Erik Solér vært general manager og sportsdirektør for New York Red Bulls i den amerikanske fotballigaen Major League Soccer.

Den amerikanske ligaen har i en årrekke forsøkt, men ikke klart å lokke fram det store publikummet som finnes i det som er verdens største idrettsnasjon. Den kortsiktige løsningen har vært å hente noen av verdens største stjerner til ligaen.

Hentet Henry og Marquez

SJEF: Erik Solér leder New York Red Bulls. Fredag ble det seier mot LA Galaxy. Foto: Hans H. TorgersenSJEF: Erik Solér leder New York Red Bulls. Fredag ble det seier mot LA Galaxy. Foto: Hans H. Torgersen

Nå har Erik Solér hentet franske Thierry Henry og Rafael Marquez fra spanske Barcelona. To av verdens største fotballstjerner. Men også stjernene må tilpasse seg den nye ligaen.

- De trenger begge tid. Mange tror at det bare er å hente to sånne spillere, så er seieren sikret, men de trenger å bli fysisk sterkere og tilpasse seg ligaen og spillestilen her, sier Erik Solér til ABC Nyheter.

- Når du spiller på Barcelona så har du ti verdensstjerner på laget. Alle kan gjøre alt med ballen og komplimenterer hverandre. Her kompenseres manglende individuelle ferdigheter med fysikk, sier Solér.

Fysisk liga

Det spillerne i den amerikanske ligaen mangler i ferdigheter tar de fullt igjen i løpekraft og styrke.

- Det er mange her som er veldig godt trent. Men de takler hardt og blir supermotiverte når de skal spille mot profiler som Rafa og Henry. Det blir som når Strømmen skal møte Lillestrøm hver kamp, og det er noe vi liker. Da får vi mange harde, tette kamper, fortsetter han.

Gigantmøte

TAPTE: David Beckham, MLS sin største stjerne, måtte gi tapt for overmakten fra New York. Foto: Scanpix.TAPTE: David Beckham, MLS sin største stjerne, måtte gi tapt for overmakten fra New York. Foto: Scanpix.

Fredag kveld var det duket for kamp mellom de to største lagene i den amerikanske ligaen. New York Red Bulls og Los Angeles Galaxy har begge hentet noen av verdens største stjerner, og mens Solér måtte klare seg uten Thierry Henry som er kneskadet, kom David Beckham tilbake fra akillesskaden han pådro seg mens han var på utlån til AC Milan tidligere i år.

Ikke at det hjalp noe særlig for Galaxy.

Det første målet kom etter 35 minutter, og var nærmest helnorsk. Roy Miller (tidligere Bodø Glimt og Rosenborg) tok et innkast som havnet i beina på den tidligere Tromsø-spilleren Joel Lindpere. Han smalt ballen i stolpen, og returen traff Dane Richards og gikk rett i mål.

Topper sin liga

Det andre målet kom etter 60 minutter på straffe fra Juan Pablo Angel. Dane Richards var den som ble felt da straffen ble gitt etter å ha rundlurt Yohance Marshall. Richards var først inne i feltet, ventet på Marshall og gjorde et kjapt rykk i det øyeblikket Marshall prøvde å takle.

Seieren dyttet Red Bulls opp til toppen av deres del av Major League Soccer, Easter conference. Det gjør at de er sikret en plass i sluttspillet, hvis de holder den posisjonen.

- Solid kamp

En fornøyd Erik Solér mente etter kampen at de vant fortjent.

- Jeg synes det var en solid gjennomført kamp, og at vi var best gjennom store deler av den og vant fortjenet. Det betyr at vi øyeblikket leder tabellen i Eastern conference, og det er jo gøy, sier Solér.

Personvernpolicy