Storberget åpner for Treholt-gransking

Justisminister Knut Storberget  åpner for Treholt-gransking av Treholt-saken. Foto: Scanpix
Justisminister Knut Storberget åpner for Treholt-gransking av Treholt-saken. Foto: Scanpix

Justisminister Knut Storberget mener regjeringen bør vurdere å opprette egen gransking knyttet til de siste avsløringene i Treholt-saken.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

 Arkivbilde fra 4. februar 1986 som viser Arne Treholt som forsøker å legge 15.000 dollar inn i en konvolutt, slik påtalemyndigheten påsto å ha funnet i hans dokumentmappe. Foto: Erik Thorberg / Scanpix Arkivbilde fra 4. februar 1986 som viser Arne Treholt som forsøker å legge 15.000 dollar inn i en konvolutt, slik påtalemyndigheten påsto å ha funnet i hans dokumentmappe. Foto: Erik Thorberg / Scanpix

På bakgrunn av de siste avsløringene i Treholt-saken sier Storberget at det kan bli iverksatt en ny gransking.

Les også: Hevder han ble bedt om å manipulere Treholt-foto

– Alle påstander som nå kommer vedrørende Treholt-saken viser at dette er en svært alvorlig sak. Jeg forutsetter at påtalemyndigheten gjør alt den kan for å komme til bunns i dette. Både med hensyn til gjenopptakelse, dersom det skal være aktuelt, men også for å kartlegge historisk sett hva som er feil, sier Storberget til NRK.

Han utelukker ikke at regjeringen kan iverksette en ny gransking.

– På bakgrunn av de siste avsløringene i Treholt-saken utelukker jeg ikke at regjeringen kan iverksette en gransking, særlig med hensyn til å kartlegge ulovlig metodebruk. Jeg vil ikke ha flere skjeletter i skapene, sier justisministeren. (©NTB)

Personvernpolicy