Informerte ikke Stoltenberg

Senterpartiet fikk en pengegave på 500 000 kroner av Eidsiva Energis sjef Ola Mørkved Rinnan, før han ble utnevnt til styreleder i Avinor.
Senterpartiet fikk en pengegave på 500 000 kroner av Eidsiva Energis sjef Ola Mørkved Rinnan, før han ble utnevnt til styreleder i Avinor.

Senterparti-leder Liv Signe Navarsete informerte ikke statsminister Jens Stoltenberg om pengegaven på 500.000 kroner fra Eidsiva Energi.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Navarsete sier at hun ikke informerte Stoltenberg om pengegaven da regjeringen godkjente utnevnelsen av Eidsiva Energis sjef Ola Mørkved Rinnan til ny styreleder i Avinor.

– Jeg gjorde ikke Jens Stoltenberg eller Kristin Halvorsen oppmerksom på at Sp hadde mottatt partistøtte fra Eidsiva, sier Navarsete til VG.

Utnevnelsen av Rinnan som ny styreleder i Avinor ble diskutert i regjeringens underutvalg i sommer. Utvalget består i hovedsak av Stoltenberg, Halvorsen og Navarsete.

Rinnan får trolig et honorar på minst 330.000 kroner i året for jobben. Dette var størrelsen på styrelederhonoraret i Avinor i fjor.

Samferdselsminister Magnhild Meltveit Kleppa (Sp) har ansvar for utnevnelsene av styreledere i Avinor. Kleppa sier at hun drøftet utnevnelsen av Rinnan med Navarsete.

– Ja, for det er slik at en rekke styreverv blir løftet opp til underutvalget. Jeg drøftet flere navn med Liv Signe Navarsete, uten at jeg fikk noe inntrykk av at hun hadde noen forbindelse med Rinnan, sier Kleppa.

Navarsete vil be Justisdepartementets lovavdeling om å vurdere om hun var habil da Rinnan ble utnevnt.

Stoltenberg sier det er viktig å avklare alle sider ved pengestøtten til Sp. (©NTB)

Personvernpolicy