Guinness noterer nye musikk- og filmrekorder

Pixie Lott har satt Guinness-rekord. Foto: AP
Pixie Lott har satt Guinness-rekord. Foto: AP

Både Lady Gaga og Pixie Lott er nå på plass i Guinness rekordbok.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Pixie Lott har kommet med takket være sin singel «Boys And Girls», som har gjort det største bykset noensinne på en britisk hitliste da den steg til topps fra en 72. plass på bare en uke.

Lady Gaga har på sin side satt rekord for flest uker på britiske lister og har ligget inne på Top 75 i 154 uker. Hun har dermed slått Oasis' tidligere rekord, melder BBC.

Hun er også utropt til tidenes mest oppsøkte navn på Internett. Den tidligere rekordholderen her var Alaska-guvernøren Sarah Palin.

Av menn var det Michael Jackson flest lette etter på internett og han overtok dermed rekorden fra Heath Ledger.

Madonna har satt flere rekorder, blant annet det mestselgende albumet laget av en kvinnelig artist i det 21. århundret i Storbritannia. Hun kan også skilte å være den kvinnelige artisten med flest album som har nådd førsteplass og er den mestselgende kvinnelige artistene i Storbritannia.

Innen filmen dukker James Camerons «Avatar» opp tolv ganger i den nye utgaven av rekordboka og «Twilight»-filmen «New Moon» var den produksjonen som spilte inn mest penger på premieredagen med 72,7 millioner dollar eller rundt regnet 441 millioner kroner.

Av andre filmserier er det Harry Potter-filmene som har spilt inn mest. (©NTB)

Personvernpolicy