Likfunnet fortsatt et mysterium

Artikkelen fortsetter under annonsen

Forsøket på å finne DNA-profilen til kvinnen som ble funnet død i Jotunheimen i fjor, var ikke vellykket, og nå blir trolig likfunnet stående uoppklart, skriver VG.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

I august i fjor fant brevandrere på Sandelvbreen i Lom kommune i Oppland beinrester og personlige eiendeler til en kvinne. Funnet bar preg av å ha ligget lenge. Politiet innledet rutinemessig etterforskning i saken for å få klarlagt kvinnens identitet.

Les mer: Fant lik på bre i Lom

Norsk politi har brukt internasjonal ekspertise i identifiseringsarbeidet. Politiets siste håp var at ICMP-laboratoriet i Sarajevo skulle klare å fremskaffe en DNA-profil som kunne sammenlignes med eventuelle gjenlevende slektninger. Nå viser det seg imidlertid at det ikke var mulig å fremskaffe en sikker profil.

– Dette er synd. Det er lagt ned utrolig mye arbeid, men uten denne profilen er vi dessverre like langt, sier Lom-lensmann Steinar Angard til VG.

En C14-datering slo fast at beinfunnet høyst sannsynlig stammer fra et sted mellom 1680 og 1930. Kvinnen var rundt 153 cm høy og var mellom 25 og 50 år da hun døde.

Politiet har nå ingen aktuelle personer, men håper fortsatt at tips kan gi en endelig oppklaring av saken selv om den henlegges. (©NTB)

Les flere nyheter på ABC Nyheters forside.