Denne byen forbyr sykler

SYKKELFRI SONE: Dropp sykkelen hvis du skal besøke småbyen Black Hawk (mindre enn 100 innbyggere) i den amerikanske delstaten Colorado. Foto: Wikimedia Commons.
SYKKELFRI SONE: Dropp sykkelen hvis du skal besøke småbyen Black Hawk (mindre enn 100 innbyggere) i den amerikanske delstaten Colorado. Foto: Wikimedia Commons.

Mosjonister i småbyen Black Hawk i Colorado er i harnisk etter at lokale myndigheter vedtok å forby sykler i hovedgatene.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Forbudet ble vedtatt i 2009 og trådte i kraft i januar i år. Det var likevel ikke før i sommer at politiet begynte å skrive ut bøter. Sykkelorganisasjoner i den sportsgale fjellstaten har varslet rettslige steg, men myndighetene i byen står på sitt.

– Dette er et viktig tema for oss, og vi mener Black Hawk har rett til å kontrollere gatene sine, sier kommunaldirektør Mike Copp ifølge The Seattle Times.

Ber bilistene være tålmodige

Veiene i byen ble bygget for hester og kjerrer for over 100 år siden. Nå fylles de smale gatene av turbusser hver helg, skriver avisen.

Mike Copp viser til en lov av 2009 som tvinger bilførere til å holde en meters avstand til syklister. Dette trekker trafikken over på feil side av veien, mener Copp.

Dan Grunig, som er daglig leder i Bicycle Colorado, er av en annen oppfatning. Han mener bilistene må te seg som de gjør på andre smale gjennomfartsveier: Behandle syklene som et annet kjøretøy og vente bak dem.

400 kroner i bot

Problemet er at en av de mest populære sykkeltraseene som leder til Rocky Mountains, går rett gjennom hovedgaten Gregory Street. For å komme seg til Rocky Mountains National Park har syklister nå valget mellom en grusvei eller en 74 kilometer lang, asfaltert omvei, skriver Los Angeles Times.

Jamie Webb var den første som ble bøtelagt for å ha trosset sykkelforbudet. Hun måtte ut med 68 dollar, cirka 420 kroner.

Les flere nyheter på ABC Nyheter

Personvernpolicy