Avslørte kjent UFO-bilde

Dette berømte ufo-bildet skal ha blitt tatt utenfor kysten av Brasil i 1958. Nå er det avslørt at det slett ikke er en UFO på bildet, men to skjeer satt mot hverandre. Foto: Almiro Baruno.
Dette berømte ufo-bildet skal ha blitt tatt utenfor kysten av Brasil i 1958. Nå er det avslørt at det slett ikke er en UFO på bildet, men to skjeer satt mot hverandre. Foto: Almiro Baruno.

Bildet tatt av brasiliansk fotograf i 1958 viser slett ingen UFO. Det viser to skjeer satt mot hverandre.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ufobildet tatt av den brasilianske fotografen Almiro Baruno forbløffet mange da de ble tatt i 1958. Nå har de blitt avslørt som en bløff i et brasiliansk TV-program.

Ifølge programmet er det nemlig slett ikke en UFO som vises på bildet, men to skjeer satt mot hverandre.

Det skriver den svenske ufoeksperten Clas Svahn i sin blogg på dn.se.

- Fløy over havet

Det kjente bildet inngår i en serie med fotografier tatt av Almiro Baruna den 16. januar 1958.

Ifølge den opprinnelige historien hadde Baruna vært om bord i en båt utenfor øya Trindade ved kysten av Brasil, da en flygende tallerken plutselig dukket opp fra havet og fløy møt øya, før den gjorde en skarp sving og senere fløy ut mot havet igjen.

Bildene skal senere ha blitt undersøkt av brasiliansk marine, som ifølge rapportene konkluderte med at bildene var ekte.

Amerikanske myndigheter var imidlertid ikke like overbeviste over bildets ekthet. De pekte blant annet på at Baruna hadde lang erfaring i å forfalske ufobilder. Og var det ikke mer enn tilfeldig at samme fotograf plutselig skulle fotografere en ekte UFO, som var mer eller mindre identisk med hans forfalskede objekter?

Bekreftet bløff

I det populære brasilianske TV-programmet «Fantastico», sendt for en uke siden, bekreftet en venn av Almiro Baruna at ufobildet virkelig var en bløff.

Ifølge vennen Emilia Bittencourt hadde den brasilianske fotografen innrømmet at han ganske enkelt hadde tatt to skjeer og satt dem sammen for å lage et improvisert romskip som han senere hadde tatt bilder av og montert inn i bilder av øya Trindade.

– Han var ikke dum og lo mye, fortalte Bittencourt i TV-programmet.

Også Barudas niese innrømmet at det dreide seg om en bløff. Niesen sitter i dag på det rikholdige bildearkivet til den nå avdøde fotografen.

Etter at programmet ble sendt, skal niesen riktignok ha moderert uttalelsen, men ifølge Fantastico-produsent Luiz Petry, er det ingen tvil om at hun innrømmet at bildene var forfalskede.


Personvernpolicy