– Hadde ikke norsk førerkort

Her jobber ambulansepersonell etter ulykken på Tasta hvor en bil havnet i vannet på lørdag. (Foto: Scanpix).
Her jobber ambulansepersonell etter ulykken på Tasta hvor en bil havnet i vannet på lørdag. (Foto: Scanpix).

26-åringen som er mistenkt for uaktsom kjøring etter bilulykken på Tasta lørdag, manglet norsk førerkort.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Bilen mannen satt i, havnet i sjøen på Tasta i Stavanger. Tre barn som ble reddet ut av bilen, ble sendt til sykehus etter å ha vært i vannet i minst 20 minutter.

Alle de involverte i ulykken kom til Norge fra Burma for få måneder siden.

– Politiet sjekker nå om mannen hadde burmesisk førerkort, opplyser politiadvokat Jørgen Berner Torstensen til NRK.

Les også: Utenfor livsfare etter at bil kjørte ut i vannet

Uaktsom

Politiet bekrefter at 26-åringen fra Burma er mistenkt for uaktsom kjøring etter Vegtrafikklovens paragraf 3. De fikk melding lørdag om at en bil var gått i vannet ved en kai på Tasta i Stavanger. Dykkere hentet tre barn ut av bilen, som lå på 11 meters dyp.

– Vitner har bekreftet at en person til var i bilen, men kom seg ut av den etter at den havnet i vannet. Vi antar at dette var 26-åringen, sier politiadvokat Torstensen i Rogaland politidistrikt til NTB.

Kritisk

Alle tre barna hadde hjertestans, men ble gjenopplivet. En seks år gammel jente ble sendt til Haukeland universitetssjukehus etter ulykken, mens hennes tre år gamle bror og 17 år gamle fetter ble sendt til Stavanger universitetssjukehus.

Den tre år gamle gutten ble mandag ettermiddag tatt ut av respirator, og tilstanden hans er alvorlig, men stabil. 17-åringens tilstand er livstruende, men stabil, opplyser Stavanger universitetssjukehus til NTB mandag kveld. For seksåringen er tilstanden kritisk, opplyser Haukeland universitetssjukehus.

Da de tre ble hentet opp fra vannet, sto den 26 år gamle mannen våt og avkledd på kaia. Han er far til de to yngste barna og onkel til 17-åringen. 26-åringen snakker verken engelsk eller norsk.

Preget

Mannen er svært preget av hendelsene i helgen, og politiet har foreløpig bare hatt noen samtaler med ham, uten at det har gitt dem noen god forklaring på hva som skjedde:

– Vi har hatt problemer med å avhøre ham, men nå har vi tolk på plass, så da håper vi å snart få mer informasjon. På grunn av tilstanden hans er vi usikre på om det lar seg gjøre å gjennomføre umiddelbart, sier Torstensen.

I forbindelse med de første formelle avhørene vil mannen tilbys bistand fra advokat. (©NTB)

Personvernpolicy