- Håper morderen blir tatt

Thereses mamma, Inger-Lise Johannessen, sier hun hele tiden har trodde at politiet i Drammen og i Sverige tok feil. (Foto: Anne Lovise Dirdal/Drammens Tidende)
Thereses mamma, Inger-Lise Johannessen, sier hun hele tiden har trodde at politiet i Drammen og i Sverige tok feil. (Foto: Anne Lovise Dirdal/Drammens Tidende)

Thereses mor har aldri trodd på Thomas Quicks skyld. - Nå er jeg veldig glad. Håper nå gjerningsmannen blir tatt, sier hun.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(ABC Nyheter): I går kveld ble hun informert av advokat Fridtjof Feydt om at svenske påtalemyndigheter i dag ville uttale seg om Sture Bergwall (dømt for drapet på Therese Johannessen som Thomas Quick)sin anke i saken.

Les også: Therese-saken åpnes igjen

Les også: - Jeg har jo tilstått tredve drap

Les også: - Jeg kan snart være fri!

- Jeg har nesten ikke sovet i natt. Nå er jeg veldig glad og håper at den virkelige gjerningsmannen kan bli tatt, sier Inger-Lise Johannessen til ABC Nyheter.

- Vi har hele tiden kjempet for at saken skal bli gjenopptatt.

Da saken var opp til doms i Sverige i 1998 fulgte hun saken. Hun har hele tiden ment at retten ikke dømte riktig mann fror bortføringen og det antatte drapet på hennes ni når gamle jente Therese i 1988.

- Vi har hele tiden trodd at politiet i Drammen, og Sverige, har tatt feil. Vi har prøvd å fått innsyn i bevisene, men ikke klart det. Dette har jeg ventet på lenge, sier hun.

Det har vært mange nederlag for Thereses mor etter at jenta ble borte. Nå håper hun inderlig at en ny etterforskning kan bli satt i gang. Hennes advokat, Fridtjof Feydt, sier til ABC Nyheter at han tror den virkelige gjerningsmannen finnes i politiets underlagsmateriale.

- Norsk politi har nektet oss innsyn. De dokumentene vi har fått har kommet fra Sverige, men da kun de som ble brukt i rettssaken der. Underlagsmaterialet som finnes i Norge har vi ikke sett, sier han.

Inger-Lise Johannessen kan nesten ikke tro det er sant at det nå kan gå imot en ny etterforskning.

- Jeg har gått og kjent på dette hele tiden. Nå begynner jeg nesten å gråte fordi jeg begynner å bli redd for at han likevel ikke blir frikjent. Dette er den andre saken hvor svenske påtalemyndigheter åpner for at skyldsspørsmålet skal prøves på nytt.

Etter det ABC Nyheter forstår betyr dagens avgjørelse i praksis at Sture Bergwall ikke lengre anses som sannsynlig gjerningsmann, og at han derfor vil bli frikjent - noe som formelt vil skje i en rettssal på et senere tidspunkt.

Bergwall er under navnet Thomas Quick dømt for åtte drap. Han har trukket tilbake alle sine tilståelser som også har vært det eneste bevis for at han skulle være Nordens største seriemorder.

I Therese-saken ble det funnet en gjenstand som en norsk rettsmedisiner mente var beinrester, men som svenske eksperter i en ny analyse avfeide som brent tre- og plastikk.

I dagens uttalelse sier sjefen for Riksenheten för polismål, Björn Ericson, at dette nok ikke er rester etter et menneske.

Personvernpolicy