Toppgeneral har fått ny jobb

ANSATT: Stanley McChrystal har fått seg ny jobb etter at han fikk sparken av Barack Obama i juni. Foto: Scanpix.
ANSATT: Stanley McChrystal har fått seg ny jobb etter at han fikk sparken av Barack Obama i juni. Foto: Scanpix.

Stanley McChrystal måtte gå av som sjef for styrkene i Afghanistan etter å ha skjemt seg ut i et intervju. Nå har han fått ny jobb.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Reaksjonen på saken i Rolling Stone Magazine kom umiddelbart. Bare dager etter at saken lekket ble general Stanley McChrystal kalt inn på teppet til Barack Obama. Beskjeden var klar, generalen sto uten jobb.

I kjølvannet av skandalen valgte generalen å pensjonere seg fra militæret. Nå er det klart hva han skal bedrive tiden med, melder CNN.

Yale university har ansatt eks-generalen som lærer for høstsemesteret. Dermed får studentene ved prestisjeskolen kanskje den mest oppdaterte professoren som finnes.

McChrystal har fått stilling som senior fellow ved Jackson Institute for Global Affairs, ifølge universitetstalskvinnen Dorie Baker.

Det er masterstudentene ved skolens program for internasjonale relasjoner som vil nyte godt av McChrystals ekspertise.

- Kurset vil se nærmere på hvordan dramatiske endringer i globaliseringen har komplisert lederskap i den moderne verden, skriver universitetet i en pressemelding.

- Jeg er ekstremt spent på å undervise ved Yale, og jeg ser fram til å dele mine erfaringer og min innsikt som en karriere-militær, sier McChrystal.

Personvernpolicy