FN: 3,5 millioner pakistanske barn i faresonen

3,5 millioner pakistanske barn er i faresonen for å bli smittet av kolera og andre sykdommer som følge av flomkatastrofen i landet, advarer FN. Foto: EPA, AP og AFP.
3,5 millioner pakistanske barn er i faresonen for å bli smittet av kolera og andre sykdommer som følge av flomkatastrofen i landet, advarer FN. Foto: EPA, AP og AFP.

Opp mot 3,5 millioner barn er i fare for å bli smittet av dødelige, vannbårne sykdommer i Pakistan, opplyser en FN-talsmann.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det er meldt om utbrudd av kolera som følge av flomkatastrofen i landet, og minst 36.000 mennesker har fått diaré.

Maurizio Giuliano, talsmann for FN-organet OCHA sier Verdens helseorganisasjon (WHO) nå forbereder seg på å hjelpe titusenvis av mennesker som er smittet av kolera.

6 millioner barn og voksne i fare

– WHO forbereder seg på å håndtere opp mot 140.000 koleratilfeller, men pakistanske myndigheter har ennå ikke varslet oss om noen bekreftede tilfeller, sier Giuliano.

– Så mange som 3,5 millioner barn er svært utsatt for å bli smittet av dødelige, vannbårne sykdommer som vanndiaré og dysenteri, sier han. Til sammen 6 millioner barn og voksne er i faresonen for å bli syke. Tyfus og hepatitt A og E truer også, opplyser talsmannen.

Samtidig advarer pakistanske myndigheter om at mer flomvann er på vei. Kraftig regnvær gjør at en ny flomtopp er under oppbygging i Indus-elven og truer nå den sørlige Sindh-provinsen.

– Vi jobber hardt for å evakuere folk fra byer og landsbyer i området, opplyser en statstjenestemann. Også storbyen Jacobabad er truet av store oversvømmelser.

Verste på 80 år

Den verste flommen på 80 år har direkte eller indirekte virkninger for 10 prosent av den pakistanske befolkningen. Så mange som 20 millioner mennesker er rammet totalt, og over 700.000 boliger og 32.000 kvadratkilometer med avlinger er ødelagt.

Søndag besøkte FNs generalsekretær de flomrammede områdene og sa at han hadde kommet for å vise FNs solidaritet og sympati med det flomrammede landet.

– Jeg er også her for å be verdenssamfunnet om å få opp farten i hjelpearbeidet, sa Ban.

FN har oppfordret det internasjonale samfunnet til å gi 2,8 milliarder kroner til hjelpearbeidet, men foreløpig har responsen vært lunken. Ifølge nyhetsbyrået DPA har giverlandene så langt bare forpliktet seg til å gi 20 prosent av det beløpet FN mener er nødvendig.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden