Renstrøm stoppet av fryktelige knesmerter

TO DØDE HOPP: Margrethe Renstrøm hadde to døde hopp under EM-finalen i Barcelona onsdag kveld. Sistehoppet var på beskjedne 6,18 meter Foto: Cornelius Poppe/Scanpix.
TO DØDE HOPP: Margrethe Renstrøm hadde to døde hopp under EM-finalen i Barcelona onsdag kveld. Sistehoppet var på beskjedne 6,18 meter Foto: Cornelius Poppe/Scanpix.

Margrethe Renstrøm dro til med norsk rekord og 6,68 meter i lengdekvalifiseringen i EM tirsdag. I onsdagens finale ble hun stoppet av voldsomme knesmerter og fikk bare tre hopp.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Jeg merket allerede på oppvarmingen at jeg hadde veldig vondt i kneet. Det kan nok hende det var en reaksjon fra tirsdag. I det første forsøket mitt i finalen løp bare gjennom tilløpet. I det andre forsøket endte det med et realt dødt hopp.

– Før tredje omgang hadde jeg så å si bestemt meg for å gi meg, men jeg iset ned kneet og tenkte jeg fikk gjøre et forsøk. Det endte med 6,18 meter og var langt fra godt nok til å komme med til de siste tre omgangene, sa Margrethe Renstrøm til NTB etter at finalen var over for hennes del.

Hun endte på 12.- og sisteplass i onsdagens lengdefinale.

Skuffet

– Det er klart jeg er litt skuffet nå, for det var jo ikke slik jeg hadde håpet at denne finalen skulle bli. Men på den annen side hadde jeg ikke ventet å komme med i noen finale. Likevel er det klart at jeg hadde håpet å vise meg fra min aller beste side når jeg først nådde finalen, sa Renstrøm.

Hun mente også det var en skikkelig karamell å reise hjem fra Barcelona med vissheten om at hun hadde forbedret den norske rekorden.

Det er et såkalt jumpers knee som plager den norske lengdejenta. Hun merket dette for fullt en måned før EM, og hun bestemte seg ikke for å stille i Barcelona før en snau uke før EM skulle starte.

Kneet fungerte godt i forsøket, men i finalen ble det store smerter og bråstopp.

Bonus

– Selv om denne finalen ikke gikk som jeg hadde håpet, var det en bonus å komme med her, sa hun til NTB.

Nå reiser hun hjem for å hvile litt og bli bedre i kneet. Om tre uker er det NM i Sandnes, og det var nettopp i NM i fjor at hun ble kjent for alvor, da hun slettet Berit Berthelsens legendariske norgesrekord.

– Er NM-starten din i fare?

– Nei, det tror jeg ikke. Det er jo så lenge til NM, så jeg kommer nok til å bli med der, sa Margrethe Renstrøm før hun forlot Olympiastadion for denne gang.

Personvernpolicy