Vil varetektsfengsle 21-åring etter båtpåkjørsel

Den 19 år gammel mannen som er siktet for uaktsom legemsbeskadigelse etter båtulykken i Mandal i helgen, blir fremstilt for varetektsfengsling tirsdag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mandal (NTB): Den 21 år gamle mannen som er siktet for uaktsom legemsbeskadigelse etter båtulykken i Mandal i helgen, blir fremstilt for varetektsfengsling tirsdag.

Mannen ble avhørt av politiet i Mandal mandag.

–21-åringen har erkjent at han var fører av båten og at han var på stedet da ulykken skjedde, men han har ikke gått inn i detaljer, og det er fortsatt en del hull i forklaringen hans, forteller konstituert politistasjonssjef Tor Åge Tronstad ved Mandal politistasjon til NTB.

En 18 år gammel mann ble alvorlig skadd i ulykken i Mandalselva natt til søndag. Mandag morgen var skadene fortsatt alvorlige og tilstanden ustabil, opplyser Oslo Universitetssykehus, Ullevål.

Passasjeren løslatt

19-åringen som var passasjer i båten, ble også pågrepet og mistenkt søndag. Mandag ble han løslatt etter avhør. Den siktede 21-åringen vil bli fremstilt for varetektsfengsling tirsdag formiddag.

– Han har forklart at han har nytt alkohol i mindre mengder, og at han følte seg lettere beruset da ulykken skjedde, sier Tronstad.

Det ble tatt blodprøver av mannen etter pågripelsen.

Politiet fikk melding om at en båt var blitt påkjørt rett før klokka 1 natt til søndag. Sju ungdommer i en liten båt var på vei nedover Mandalselva og i ferd med å svinge inn til bredden ved utløpet da de ble påkjørt av båten som 19-åringen førte.

– Båten med de to pågrepne traff plastbåten midtskips. En 18 år gammel mann ble truffet av båten og falt over bord. Han ble funnet fastlåst i propellen da politiet kom til stedet, sier Tronstad.

Den 21 år gamle båtføreren og passasjeren stakk av i båten etter kollisjonen.

Høy fart

Det er gjort tekniske undersøkelser av begge båtene. 21-åringen skal ha lånt båten han kjørte. Det er en 13-14 fots plastbåt, og flere vitner har ifølge politiet anslått at farten før påkjørselen var på mellom 15 og 20 knop.

Tronstad mener ulykken kunne ha endt mye verre og sier at politiet ser meget alvorlig på saken.

– Kollisjonen var så pass kraftig at de to pågrepne falt om i båten. Båten tok inn vann, men de fortsatte bare å kjøre. To-tre personer i den påkjørte båten fikk lettere smerter etter kollisjonen, men bare 18-åringen ble alvorlig skadd. Vi ser veldig alvorlig på at de pågrepne stakk av fra stedet etter en slik hendelse, sier han. (©NTB)

Personvernpolicy