Wenger sikker på at Fàbregas blir i Arsenal

Spania-spillere iførte Cesc Fàbregas en Barcelona-trøye under feiringen av VM-gullet for en uke siden. Foto: AFP
Spania-spillere iførte Cesc Fàbregas en Barcelona-trøye under feiringen av VM-gullet for en uke siden. Foto: AFP

Puyols beskjed: – Han er desperat etter å gå til Barcelona.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(ABC Nyheter): Barcelonas jakt på Cesc Fàbregas har vært overgangssommerens lengste føljetong.

Den katalanske storklubben har lagt inn flere bud – og gjort en rekke offentlige fremstøt for å påvirke Arsenal og hente 23-åringen tilbake til klubben hvor han ble oppfostret.

I går sa imidlertid manager Arsène Wenger at han er «svært trygg» på at Fàbregas blir i London.

– Det har vært mye unødvendig snakk, men nå er det slutt på det, nå må føljetongen stanse. Jeg synes vi selv har vært stødige i vår oppførsel, men vi kan ikke gjøre noe med hvordan andre opptrer.

– Vi har alltid vært tilbakeholdne i uttalelsene om hvorvidt Cesc skulle dra, og jeg tror det er grunnen til at dette snakket har stanset, sier Wenger ifølge Daily Telegraph.

Puyol:Han er desperat

Intensiteten i Barcelonas offentlige interesse har avtatt etter at president Joan Laporta ble etterfulgt av Sandro Rosell, men både den gamle og den nye presidenten – i tillegg til en rekke spillere – har gått ut og bedt Fàbregas om å komme til klubben.

Det spillet er definitivt ikke over.

– Cesc er en veldig fin fyr og desperat etter å bli Barcelona-spiller, sa Barça-kaptein Carles Puyol i går.

– Men han er ikke typen som uten hemninger bruker media for å få dra dit han ønsker, sa Puyol.

Wenger avfeier imidlertid at Fàbregas er desperat, og hevder i stedet at han er klar for en ny sesong i Arsenal-trøyen.

– Cesc har vist sin tilhørighet til oss, og jeg vil ikke spekulere i hva han føler. Jeg har snakket med ham, men jeg forteller aldri offentlig hva jeg sier til spillerne mine. Nå må denne historien snart ta slutt, sier manageren.

Lytter ikke til bud

Wenger utelukker at Arsenal vil gå med på en avtale om at Fàbregas drar neste sommer, mens Puyol kaller det «worst case scenario» for Barcelona.

– Han er Barcelonas fremtid, og Arsenal kan ikke gjøre noe for å stanse det. Jeg har nettopp vært sammen med ham i seks uker, og det er bare én klubb han ønsker å spille for, sier Puyol.

Wenger, som hvilte VM-spillerne da Arsenal i går startet sesongoppkjøringen med 4–0 over Barnet, er imidlertid klar i sin tale.

– Han er en veldig viktig spiller for oss, han er kapteinen vår, vi vil beholde ham. Derfor lytter vi ikke til noen bud.

Personvernpolicy