Cox blir dyremishandler

NORGESAKTUELL: Den skotske Hollywood-skuespilleren Brian Cox blir slem i apeforløperen «Rise of the Apes». Her ses han som Wally i den snart premiereklare, norskbritiske filmen «Wide Blue Yonder». Foto: Europafilm.
NORGESAKTUELL: Den skotske Hollywood-skuespilleren Brian Cox blir slem i apeforløperen «Rise of the Apes». Her ses han som Wally i den snart premiereklare, norskbritiske filmen «Wide Blue Yonder». Foto: Europafilm.

Brian Cox ligger an til å få en svært usympatisk rolle i «Rise of the Apes».

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Filmen er en forløper til «Planet of the Apes» fra 2001. Historien fokuserer på en forsker som tester en mulig kur for Alzheimers på aper. Skotske Brian Cox er i sluttforhandlinger om å spille den slemme bestyreren for et dyrehjem. Karakteren driver hjemmet uten omtanke for dyrene som bor der, skriver The Wrap.

James Franco, Freida Pinto, John Lithgow og Andy Serkis har andre roller i filmen, som skal regisseres av Rupert Wyatt.

Apeopprør

Handlingen utspiller seg i San Francisco i nåtid, og tar for seg eksperimenter med aper. En sjimpanse ved navn Cæsar (Andy Serkis) leder et opprør mot menneskene etter å ha blitt oppfostret av to forskere. Disse spilles av Lithgow og Franco, som er far og sønn i filmen.

Brian Cox har tidligere samarbeidet med Rupert Wyatt på fengselsfilmen «The Escapist». I august blir skotten å se i den norskbritiske filmen «Wide Blue Yonder», mot blant andre Ingrid Bolsø Berdal og Hege Schøyen.

«Rise of the Apes» har planlagt USA-premiere i juni 2011.

Les flere filmnyheter her.

Personvernpolicy