Forlater Turbonegro

Turbonegro må finne seg en ny frontfigur dersom de skal fortsette. Hank von Helvete har bestemt seg for å trekke seg som bandets vokalist. Foto: Scanpix
Turbonegro må finne seg en ny frontfigur dersom de skal fortsette. Hank von Helvete har bestemt seg for å trekke seg som bandets vokalist. Foto: Scanpix

Etter nesten 20 år som frontmann i Turbonegro, forlater Hank von Helvete bandet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I fjor sommer spilte de på flere store festivaler, men etter det har det vært stille. Bandets frontfigur, Hans-Erik Dyvik Husby, har i stedet vært å se i musikalen «Jesus Christ Superstar». I høst er han aktuell som Cornelis Vreeswijk i den kommende storfilmen om visepoetens liv.

Vinteren 2009 fikk han behandling for sitt narkotikamisbruk og etter det ga han medlemmene i Turbonegro beskjed om at han hadde tenkt å forlate bandet.

– De forsto, men ble litt overrasket. Det tok kanskje litt tid før det gikk opp for dem hva det innebar. At det faktisk var slutt, sier han til det svenske nyhetsbyrået TT Spektra.

Han vet ikke om det blir noe nytt Turbonegro med en ny sanger, men sier at han ikke ville hatt noe imot det.

Dyvik Husby bærer heller ikke noe nag til gruppa.

– Nei, det var jeg som ikke klarte å håndtere forventningene til meg selv. Jeg legger ikke skylden på noen andre. Det er viktig å forstå at jeg ikke er bitter på noen.

Noe forhold til de andre i Turbonegro har han ikke.

– Vi omgås sjelden. Vi var ikke en kameratgjeng, men et rockeband. Det skulle være hardt, ikke noe frøkenliv, og det var det jo ikke heller, sier Hans-Erik Dyvik Husby. (©NTB)

Personvernpolicy