Døde etter fall fra fjell i Ørsta

Døde etter fall fra fjell i Ørsta
Døde etter fall fra fjell i Ørsta

En mann omkom da han fredag kveld falt ned en fjellskrent i Sunnmørsalpene. Turfølget måtte overnatte i fjellet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ulykken skjedde ved 21.50-tiden ved Mohns topp, som ligger i Molladalen i Ørsta på Sunnmøre. Et turistfølge på elleve personer fra Den Norske Turistforening var på en telttur på fjellet da en steinblokk løsnet.

– Steinblokken var så stor at mannen falt over ende da den traff ham. Han datt utfor skrenten og falt flere hundre meter, sier operasjonsleder Einar Rostad i Sunnmøre politidistrikt til NTB.

Mannen var en 34-åring fra Jostedal. Han døde trolig momentant i fallet og ble hentet ned av et helikopter senere på natta.

På grunn av tett tåke og sterk vind kunne helikopteret ikke frakte de andre i turistgruppa ned før lørdag formiddag. Mannskap fra redningstjenesten tok seg imidlertid opp til dem.

Ved 10-tiden var helikopteret på tur for å hente ned de siste i følget.

– De er naturligvis sterkt preget av situasjonen. En omsorgsgruppe i Ørsta er tilkalt for å hjelpe dem med å bearbeide hendelsen, sier Rostad.

Mohns topp ligger i Molladalen, lengst nord i Sunnmørsalpene, og er ifølge nettsiden Sunalp Mountain Guides 1.340 meter høy. Følget var nær toppen da ulykken skjedde.

(NTB)

Personvernpolicy