Han blir den unge Magneto

TO GENERASJONER: Michael Fassbender (t. v) skal fylle rollen som Magneto i den kommende «X-Men»-film. Sir Ian McKellen har spilt superskurken i de tre første filmene i hovedserien.
TO GENERASJONER: Michael Fassbender (t. v) skal fylle rollen som Magneto i den kommende «X-Men»-film. Sir Ian McKellen har spilt superskurken i de tre første filmene i hovedserien.

Rollelisten til den nye «X-Men»-forløperen tar form.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

«X-Men: First Class» går helt tilbake til begynnelsen av «X-Men»-sagaen. Her møter vi Charles Xavier og Eric Lensherr før de oppdaget kreftene sine og ble til henholdsvis Professor X og Magneto.

Disse to rollene er nå besatt. Skotske James McAvoy, kjent fra blant annet «The Last King of Scotland» og «Wanted», skal spille professoren. Tyskirske Michael Fassbender, som nå lander flere og flere store roller i Hollywood, har fått rollen som Magneto.

Fassbender var sist å se på norske kinoer som den erkebritiske løytnant Hicox i «Inglourious Basterds». Han skal ha valgt «X-Men»-jobben over en mulig skurkerolle i en ny «Spider Man»-film, skriver Total Film.

Kinosuksesser

Det er også bekreftet at Alice Eve («Sex and The City 2» og «She's Out of My League») har fått rollen som den telepatiske Emma Frost, skriver Total Film. Benjamin Walker skal spille Beast, en annen av elevene på Charles Xaviers mutantskole. Samtidig ryktes det at Amber Heard er klar for rollen som den unge Mystique.

Det er sannsynlig at handlingen vil utspille seg på 40–, 50– og 60–tallet. Vi har tidligere fått glimt av fortiden til karakterene gjennom tilbakeblikk.

Denne gangen er det Matthew Vaughn som skal ha regien. Bryan Singer regisserte de to første «X-Men»-filmene, mens «X3» ble regissert av Brett Ratner. Spinoff-filmen «Wolverine» ble regissert av Gavin Hood.

Les anmeldelse av «X-Men Origins: Wolverine» her.

Ifølge bransjebladet Variety har de fire filmene spilt inn nesten 10 milliarder kroner verden over.

Undertrykt

«X-Men» oppsto først som tegneserie på 1960-tallet. Serien handler om en gruppe mennesker som på grunn av store hopp i evolusjonen er født med overnaturlige evner. X-mennene opplever å bli diskriminert og forfulgt på grunn av disse evnene.

«X-Men» har ofte blitt tolket som en sosialpolitisk kommentar hvor mutantene er metaforer for religiøse og etniske minoriteter som føler seg undertrykt. Professor X har i den sammenhengen blitt sammenlignet med afroamerikanske borgerrettighetsforkjempere som Martin Luther King Jr og Magneto med den mer militante Malcolm X, skriver Wikipedia.

«X-Men: First Class» får etter planen premiere i juni 2011.

Les flere filmsaker her.

Personvernpolicy