Brækhus beholdt mesterbeltene

Brækhus beholdt mesterbeltene
Brækhus beholdt mesterbeltene

Cecilia Brækhus hadde full kontroll og vant samtlige runder hos alle dommerne i VM-kampen i weltervekt mot amerikanske Victoria Cisneros lørdag kveld.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den norske verdensmesteren beholdt mesterbeltene i WBA (World Boxing Association) og WBC (World Boxing Council). I tillegg vant hun også VM-tittelen i World Boxing Organisation (WBO). Alle dommerne dømte kampen 100-90 i Brækhus’ favør.

– Det var tøft, men jeg hadde kontrollen hele veien, og den amerikanske jenta tok imot veldig mye. Likevel kom hun tilbake gang på gang, sa Cecilia Brækhus til NTB etter sitt tredje tittelforsvar.

Hun viste at formen er solid i kampen som gikk i et fantastisk høyt tempo. Victoria Cisneros, som blir kalt «krigens dronning» i hjemstaten New Mexico, fikk også inn noen treffere, men ingenting som var farlig.

– Jeg ble truffet noen ganger, men likevel hadde jeg små problemer med å holde stilen og holde meg til planen min. Jeg bare kjørte på, sa Brækhus, som står med 14 seirer av like mange mulige som profesjonell.

– Noen treffere fikk jeg som sagt. En skalle måtte jeg også ta imot, men for å være helt ærlig hadde jeg trodd hun skulle være tøffere, sa Brækhus om sin amerikanske motstander.

Cisneros har flere nederlag enn seirer på kamplisten sin, men den lyver litt, for hun har møtt mange av de aller beste amerikanerne.

Flying start

Brækhus fikk en flying start på kampen og lot ikke den amerikanske utfordreren slippe til i det hele tatt. Hun var virkelig «førstedame» i ringen i åpningsrundene.

– Jeg må vel innrømme at jeg ikke hadde så store problemer i åpningen, men midtveis slapp jeg den amerikanske jenta litt mer inn i kampen. Det var en rent psykisk reaksjon og hadde lite med formen å gjøre, sa Brækhus.

– Etter å ha gått fem knallharde runder kommer det alltid en liten knekk, når jeg vet at det er fem like tøffe og lange runder igjen. Det merket amerikaneren, og det ga henne litt selvtillit, men jeg samlet meg, kom tilbake og overtok initiativet igjen i løpet av en runde eller to.

Brækhus lekte med sin amerikanske motstander i sluttrundene, og det var nesten et under at ikke Cisneros tapte på knockout.

– Jeg traff veldig godt i de siste rundene, og det var ikke mye som manglet på at hun skulle gå ned, sa Brækhus til NTB.

Ferie

Nå er det ferie som venter den tredobbelte verdensmesteren. I og med at hun ikke har visst når hun skulle i ringen, har hun vært på «tå hev» med full trening det siste halve året, men nå har hun vist at hun er tilbake for fullt igjen og kan bevilge seg et par ukers fri.

– Det var kjempedeilig å være tilbake, men så har jeg da også gledet meg enormt til denne kampen. Jo, dette var en seier som smakte godt, innrømmet Brækhus.

– Hva går ferieplanene ut på?

– Jeg skal til Tyrkia om en ukes tid. Der skal jeg, ved siden av å slappe av litt, også være treningsinstruktør på en sommerleir Sauerland arrangerer. Det ser jeg fram til nå.

Brækhus kommer ikke til å bokse igjen før over sommeren, men i og med at Sauerland har inngått en ny og solid TV-avtale med Viasat, er det håp om nye kamper for Brækhus både i Danmark og Tyskland. Et eventyr i USA, mot verdenseneren Holly Holm, er nok også en plan det jobbes med hos tyske Sauerland Event, for i lørdagens kamp overbeviste virkelig den norske jenta. (©NTB)

Personvernpolicy