8000 liter stort popcorn-utslipp

Oljebransjen bruker popcorn for å bli flinkere til å samle opp oljesøl.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det er ikke så absurd som det høres ut. Årsaken er at popcorn oppfører seg ganske likt olje på vannoverflaten. Begge deler flyter på overflaten og danner flak. Men det er minst én viktig forskjell: Popcorn skader ikke miljøet. Det skriver Petro.no.

Torsdag var over 100 mennesker samlet i Risavika i Sør-Rogaland. De var der for å samle sammen et 8000 liter stort popcorn-utslipp.

- Scenarioet er at det oppstod et oljeutslipp på Ekofisk-feltet 22. april. Oljen har siden den tid drevet mot land, og treffer i Risavika i dag, 6. mai, forteller Tor Eivind Moss, operasjonsrådgiver i oljeselskapenes oljevernforening NOFO og en av lederne for øvelsen, til Petro.no.

Han ser ut over et lite belte av popcorn som er sluppet ut i vannflaten like utenfor den nye utenriksterminalen i Risavika.

- Mexicogolfen viser virkelig at det kan skje et stort oljeutslipp. Da er det viktig å forberede seg, mener varabrannsjef ved Brannvesenet Sør-Rogaland og nestleder i Sør-Rogaland IUA, Eivind Rake.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus