En gjenforening er uaktuelt

Ifølge Roger Waters har David Gilmour igjen satt ned foten for en gjenforening av Pink Floyd.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(ABC Nyheter): Ifølge Pink Floyds tidligere bassist Roger Waters, så er det gitarist David Gilmour som forhindrer en full gjenforening av det legendariske bandet.

- Fullstendig uinteressert

- David er fullstendig uinteressert i å gjøre noe som har med det å gjøre. Etter Live 8 var jeg innstilt på at vi kunne gjøre noe sammen igjen, men det er han ikke interessert i, så sånn blir det, sier Waters til nyhetsbyrået Associated Press.

Medlemmene i Pink Floyd ble gjenforent i anledning Live 8 i 2005, men spilte i den anledning kun sammen i 23 minutter i Hyde Park i London.

Roger Waters har imidlertid selv turnert med materialet fra Pink Floyd-klassikeren «The Wall» fra 1979 ved flere anledninger, og spilte blant annet på Berlinmuren før den ble revet i 1990.

I forrige måned ble det klart at Roger Waters kommer til å turnere med materialet fra «The Wall» mot slutten av 2010.

Musikalen går som planlagt

Roger Waters understreker at dette ikke får noen innvirkning på den planlagte musikalen «The Wall», som går i riktig retning etter at «Billy Elliots» manusforfatter er om bord.

- Det ligger i kortene. Jeg har jobbet på og av gjennom det siste året eller så sammen med den engelske manusforfatteren Lee Hall, som er høyt respektert både her og i London fordi han skrev «Billy Elliot», som har vært en av de mest suksessfylte musikalene den siste tiden, sier Waters videre fra USA.

Vanskelig oppgave

En full gjenforening av Pink Floyd vil uansett bli vanskelig etter at bandets faste pianist og keyboardist Richard Wright døde i 2008, snaue to år etter at Syd Barrett, en av bandets grunnleggere, gikk bort. Sistnevnte var riktig nok ikke med i bandet etter 1968, og var ikke en del av besetningen som ga ut Pink Floyds mest suksessrike 70-tallsutgivelser; «Dark Side Of The Moon» (1973), «Wish You Were Here» (1975) og «The Wall» (1979).

Les også: Richard Wright er død

Pink Floyd har solgt mer enn 200 millioner album på verdensbasis og står oppført som en av de mestselgende artistene i musikkhistorien. Gruppen ble etablert i 1965 og oppløst i 1996.

Roger Waters har gjentatte ganger sagt at han kan tenke seg en gjenforening av det legendariske bandet, mens David Gilmour på sin side i like lang tid har ment at det ikke er aktuelt og at han har lagt bandets karriere bak seg.

Medlemmene i Pink Floyd skal angivelig ha avstått et tilbud pålydende svimlende 250 millioner dollar for å gjennomføre en gjenforeningsturné i kjølvannet av bandets Live 8-opptreden i 2005.

Personvernpolicy