Bloomberg: Al-Qaida ikke bak bombe i New York

New Yorks borgermester Michael Bloomberg sier at det ikke er noe som tyder på at al-Qaida sto bak det mislykkede bombeattentatet på Times Square lørdag kveld.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Det er ingen beviser som knytter dette til al-Qaida eller noen annen større terroristorganisasjon, sa Bloomberg søndag.

Han sa at politiet har en rekke spor, inkludert opptak fra et videokamera av en mann som forlater åstedet før alarmen gikk.

Les også: - Uvisst hvem som står bak bombe

Tidligere avviste politimester Raymond Kelly erklæringen fra den pakistanske organisasjonen Tehreek-e-Taliban som på en internettside påtok seg ansvaret for bomben.

– Jeg er overbevist om at vi skal finne ut hvem som gjorde det, sa Bloomberg som sto ved siden av politimannen som først undersøkte bilen.

Politiet er i gang med å analysere bilder og videoopptak fra stedet. I tillegg til opptaket fra overvåkingskameraet, har en turist sagt at han kan ha fanget opp mannen på et bilde han tok av en politimann til hest.

Videoopptaket viser en hvit mann i 40-årene som opptrådte på en mistenkelig måte. Han skiftet skjorte mens han gikk fra stedet. (©NTB)

Les: Taliban påtar seg ansvaret