Meny

Skoleelev (15) døde i bussulykke

Redningsmannskaper gjør undersøkelser etter at en fransk skoleelev på utvekslingstur til Norge omkom fredag da han under en utflukt stakk hodet ut av takluka akkurat da toetasjersbussen han var passasjer i kjørte under en lav bru på riksvei 4 ved Roa nord for Oslo. Foto: Marianne Valkner / Scanpix.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ungdommene som opplevde at en 15 år gammel franske medelev døde etter at han stakk hodet ut av takluken på en buss i fart og traff en bru, er samlet fredag kveld.

Den tragiske ulykken skjedde der riksvei 4 krysser fylkesvei 16 ved Roa på Hadeland i Oppland fylke.

Elever fra en fransk og en norsk skole var sammen i bussen, som var leid inn for en felles utflukt til Hadeland Glassverk.

– Vi kjenner ikke så mye til detaljene rundt ulykken ennå. Det viktigste nå er at vi sammen med kommunens kriseteam tar hånd om de øvrige som var med på bussen, sier operasjonsleder Åge Norland i Vestoppland politidistrikt til NTB.

Samlet på skolen

Etter ulykken ble elever, lærere og foreldre samlet på Harestua skole. De franske elevene har vært i Norge på en ukes gjenvisitt etter at 9. og 10. klasse fra Harestua besøkte Frankrike i mars.

– De skulle etter planen reise hjem mandag. Det blir trolig også løsningen, selv om mange av dem nok skulle ønske de kunne komme hjem med en gang. I mellomtiden skal vi gjøre alt vi kan for å ta vare på dem. De blir på skolen i kveld og overnatter også her i natt, så de får være sammen, sier rektor Arild Sandvik ved Harestua skole til NTB.

Trygge rammer

I tillegg til tre franske lærere, som fulgte elevene til Norge, er også lokale lærere og rektor til stede. Det samme er politi, helsesøster og personer som er trent i krisehåndtering. Ordfører Anders Larmerud (H) var fredag kveld også på vei til Harestua.

Skolen får i tillegg hjelp fra folk i nabolaget som snakker fransk og kan hjelpe med språkbarrieren. Sandvik sier det viktigste er å skape trygge rammer for ungdommene.De franske skoleelvene kommer fra Lorgues i Sør-Frankrike.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus