Meny

- Bare et jordskjelv kan stanse Cameron

FAVORITT: David Cameron er den store favoritten etter å ha gjennomført tre tv-debatter. Foto: Scanpix.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Labours støttespillere tror kampen er over for Gordon Brown.

BIRMINGHAM (ABC Nyheter): Gårsdagens tv-debatt kan ha avgjort valget, og det var ikke statsminister Gordon Brown som overbeviste.

Ifølge en av avisene som støtter Labour, The Guardian, og deres fremste politiske tenker, Jonathan Friedman, må det nå et jordskjelv til for å hindre De konservative og David Cameron fra å flytte inn i 10 Downing Street neste fredag.

- Hvilke konklusjoner kan vi trekke? Tv-debattene er en del av den britiske politiske scenen. At innvandringen ikke er tabu lenger. At, med mindre et nytt jordskjelv ryster britisk politikk, så vil David Cameron flytte inn i Downing Street, skriver han.

Til og med statsminister Gordon Brown måtte innrømme at det er hovedkonkurrenten som ligger best an.

- Jeg vet at hvis ting blir som de står i dag, så vil David Cameron, kanskje med støtte fra Nick Clegg, ta over styringen, sa Gordon Brown i sitt avslutningsinnlegg.

SE VIDEO: Browns debatt etter tabben

Clegg og Cameron likt

Ifølge avisen The Times gjorde Nick Clegg og David Cameron det like bra i debatten. Begge fikk 38 prosent oppslutning på en meningsmåling utført for avisen. Gordon Brown fikk bare 25 prosent.

Det skjer til tross for at debatten dreide seg om økonomien, det mange har sett på som Browns virkelige styrke.

- Brown ga alt i debatten, med advarsler om at en konservativ regjering vil sende Storbritannia inn i en resesjon på linje med det man så på 80-tallet. Han tegnet tydelige partifronter, og brukte ord som urettferdig og umoralsk ofte, skriver avisen.

Les også: - Valget er alt vi snakker om

Tøffere for Clegg

Et nytt trekk i gårdagens debatt var at både Cameron og Brown gikk til tunge angrep på Nick Clegg. I noen meningsmålinger ser det ut til å ha hatt en stor effekt, mens i andre er det som i The Times' måling, at Cameron og Clegg kommer likt ut.

The Independent erklærer Cameron og Clegg som vinnere. De siterer den tidligere lederen av Liberaldemokratene, Paddy Ashdown, sier at valget nå står mellom to partier, og at Labour er koblet av.

Skjuler sin indre Bush

En av avisens kommentatorer skriver at David Cameron skjuler sin «indre Bush», og at velgerne hittil ikke har fått se hva partilederen virkelig står for.

- Du trenger ikke skrape vekk mye glitter og stas for å finne Camerons Bush. Hvem har virkelig lyst på denne cocktailen av markedsfundamentalisme, eurofobia og sparking på de som står under deg de neste fem årene, skriver Johann Hari i en kronikk.

Den konservative avisen The Telegraph mener David Cameron har klart jobben, og sparte det beste han hadde til den siste debatten.

Kan tape plasser til Clegg

De mener at Camerons tydelige og trygge fremføring av sine poenger under debatten var det som skulle til for å sikre ham plass i stolen Brown nå sitter i. Men de advarer mot at kampen mot Nick Clegg og Liberaldemokratene er det som kommer til å bli tøffest.

- Til tross for Camerons suksess i debatten har De konservative fortsatt et stort problem med å takle Cleggs popularitet før valget om en uke. Toryene satser hardt i områder med trygge Labour plasser, men de kan tape i områder der Liberaldemokratene er trygge, skriver avisen.

Flere nyheter på ABC Nyheters forside.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus