Meny

Mot fredssamtaler mellom India og Pakistan

Indias statsminister Manmohan Singh (t.h.) og hans pakistanske kollega Yusuf Raza Gilani før møtet deres i Thimphu. Foto: Scanpix/Reuters.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

India melder torsdag at landet har sagt seg villig til ytterligere møter med Pakistan med sikte på å gjenopprette en full fredsdialog.
Likevel er tillitten fremdeles lav og det råder bekymring om militant aktivitet basert i Pakistan.


De to partene skal møtes igjen for å utarbeide «metoden for å gjenopprette tillitt i forholdet og dermed bane vei for en dialog om alle spørsmål av felles interesse», sa Indias utenriksminister Nirupama Rao til reportere i Thimphu, hovedstaden i Bhutan.

Hun talte etter et møte mellom statsministerne for de to landene og sa utenriksministerne har blitt bedt om å finne ut hvordan man kan få fullstendige fredssamtaler tilbake på sporet.

India avbrøt fredsdialogen med Pakistan etter massakrene i Mumbai i november 2008 der 166 mennesker mistet livet. Myndighetene i Delhi ga militante med pakistansk bakgrunn skylden for angrepene.

- De to partene har blitt enige om å møtes så snart som mulig, sa hun, men avviste å komme med ytterligere opplysninger.


Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus