Meny

Programboom i Storbritannia

Salget av politiske manifester øker drastisk i Storbritannia sammenlignet med tidligere valg. Nå slår de politiske partiene ut bestselgerforfatterene på topplistene.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Bokhandel melder om dramatisk økning i salget av politiske manifester før valget.

Britene har tydeligvis et  behov for å gå direkte til kilden når de skal avgjøre hvem de skal stemme på i år. En drøy uke før valget melder bokhandelgiganten Waterstone om en dramatisk økning i salget av partiprogrammer.

Antallet solgte manifester er allerede oppe i 160 prosent av det som ble solgt ved valget i 2005, melder The Guardian.

- Dette er helt klart det viktigste valget på en generasjon, sier kjøpsansvarlig ved Waterstones politiske avdeling Andrew Lake.

- Jeg har jobbet med bøker i nesten tjue år og har aldri sett en så stor etterspørsel etter partiprogrammer. Manifestene konkurrerer nå ut våre bestselgende forfattere, inkludert Nick Hornby og Sara Waters, sier Lake til The Guardian.

Størst er interessen for The Conservative Party, som har en andel på 38 prosent av markedet. The Liberal Democrats gjør det nest best med 32 prosent av salget, mens Labour Party ligger på 30 prosent.

At Labour Party ligger på bunnen kan ha en naturlig forklaring i at velgere føler seg godt informert om partiet som har styrt landet gjennom de siste 13 årene, men at de ønsker å vite mer om alternativene.

The Liberal Democrats har fått en oppsving under årets valg. Det avspeiler seg også i salget av manifester. Etter den suksessfulle første partidebatten 15. april fikk salget en boom. Salg av dette partiets manifester ligger nå på 250 prosent av det som ble solgt ved forrige valg.

Waterstone vil ikke gå ut med salgstall, men bekrefter at alle de tre partiprogrammene nå ligger på topp 20 listen for generell litteratur.

Les også: Ny vår for liberaldemokratene

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus