Meny

– Sikkerheten rundt Medvedev fungerte perfekt

Russlands president Dmitrij Medvedev idet han ankommer statsministerens kontor for politiske samtaler på Statsministerens kontor. Ifølge politiet fungerte sikkerhetsopplegget rundt presidentbesøket prikkfritt. Foto: Morten Holm / Scanpix.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Politiets sikkerhetsopplegg rundt det russiske presidentbesøket fungerte som det skulle – uten noen uforutsette hendelser.

– Alt har gått veldig greit. Vi har ikke hatt noen sikkerhetsbrudd av noen art, forteller stabssjef Johan Fredriksen i Oslo politidistrikt til NTB.

Fredriksen, som hadde ansvaret for sikkerhetsopplegget, sier politiet gjennomførte de tiltakene de mente var nødvendig ut fra trusselbildet og i samspill med russerne selv.

På spørsmål om hvor mange politifolk som var i aksjon svarer han: – Det var ikke for få og ikke for mange.

Tre organisasjoner hadde søkt om tillatelse til å demonstrere – Amnesty, Natur og Ungdom og Den norske Helsingforskomité/Human Rights House Foundation.

– Vi var i dialog med disse på forhånd og alle fikk fram budskapet sitt uten problem, sier Fredriksen.

Han mener man ikke kan sammenligne president Dmitrij Medvedevs besøk med sikkerhetsopplegget rundt president Barack Obama i desember.

– Da var det snakk om fredsprisen og en helt annen ramme. Det var også mye større oppmerksomhet fra utenlandske medier. Men i norsk målestokk var Medvedevs besøk også et stort besøk. Ethvert besøk er unikt. Forholdene er aldri like, sier stabssjefen.

Han mener sikkerhetsnivået rundt Medvedev tillot at den russiske presidenten fikk utfolde seg og møte folk.

– Vi er likevel lettet når det er over. Det er et stort ansvar å ha. (©NTB)

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus