Meny

Bush innrømmer feil og mangler

AVGJØRENDE: Beslutningene George W. Bush tok sammen med Donald Rumsfeld har blitt avgjørende for hvordan verden oppfattet hans presidentskap. Foto: Scanpix.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

George W. Bush kommer med sine memoarer til høsten.

For omverden kommer George W. Bush til å bli husket for sine feil. Det vil han også selv erkjenne, ved å gå gjennom detaljene i omstendighetene som førte til avgjørelsene han har blitt latterliggjort for.

Ifølge forlaget Crown Publishing kommer boken «Decision Points» til å utlevere detaljer om om hva som foregikk i kulissene i Det hvite hus før Bush bestemte seg for å invadere Afghanistan og Irak, håndteringen av orkanen «Katrina» og andre historiske øyeblikk.

Boken skal konsentrere seg om 14 avgjørelser som preget Bush som president.

Personlig innblikk

Med seg på laget har den tidligere presidenten en av sine taleskrivere, Chris Michel. Sammen forfatter de boken som vil gi et innblikk i hva Bush tenker om finanskrisen, Iran, sitt eget alkoholmisbruk, familien og hvordan han ble religiøs.

I en pressemelding har Crown insistert på at Bush kommer til å skrive ærlig og direkte om sine mangler og feiltagelser, såvel som om det han har oppnådd i sitt liv. Siden Bush forlot Det hvite hus i januar 2009 har han stort sett holdt seg borte fra rampelyset. Ifølge forlaget er det denne boken han har jobbet med.

Gjennom sitt presidentskap ble Bush kjent for å være kompromissløs i sin lederstil, spesielt når det kom til invasjonen av Irak. Han var ikke så rent lite stolt av sin besluttsomhet. Boken tar sikte på å rettferdiggjøre hvorfor han handlet som han gjorde. Det meste er avgjørelser som var voldsomt upopulære da de ble tatt, men Bush og hans støttespillere insisterer fortsatt på at de var riktige.

Vil vise hvorfor han tok valgene

Da Bush forlot presidentembetet var finanskrisen et faktum, og USA lå nærmest med brukket rygg. Meningsmålingene viste at ingen president har vært mindre populær da de forlot embetet enn Bush.

- Mitt mål er å bringe leseren inn i Det ovale rom for å ta del i de mest avgjørende øyeblikkene i mitt personlige og politiske liv, sa Bush i fjor.

- Jeg ser fram til å male et levende bilde bygd på informasjonen jeg hadde, prinsippene jeg fulgte og avgjørelsene jeg tok.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus