Meny

Stabil aktivitet i islandsk vulkan

Eyjafjallajökulls aktivitet holder seg stabil. (Foto: REUTERS / Lucas Jackson / SCANPIX)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Aktiviteten i vulkanen under isbreen Eyjafjallajökull på Island endret seg lite i de siste 24 timene fram til fredag ettermiddag. Vannføringen i elva Markarfljot holder seg stabil, opplyser islandske myndigheter.

Bevegelser i jordbunnen viser samtidig at aktiviteten holder seg stabil. Det kan bety at utbruddet i vulkanen vil vare en stund ennå, het det i en situasjonsrapport fra det islandske departementet for krisehåndtering fredag.

Ifølge Islands meteorologiske institutt blåser askeskyen fra vulkanutbruddet nå nordover. Askenedfallet har avtatt betraktelig, og det ble fredag kveld ikke spådd nedfall av betydning i befolkede områder. (©NTB)

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus