Meny

– Turen har sveiset oss sammen

HARMONISK: Rafa Benítez er ikke irritert på Eyjafjallajökull, men hevder snarere at bussturen laget ble tvunget til å ta fra Liverpool til Madrid, har sveiset laget sammen før møtet med Atlético. Foto: Paul White, AP

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I kveld spiller Liverpool semifinale mot laget som har vunnet én kamp i Europa denne sesongen.
Europaligaen, semifinaler:

Atlético Madrid–Liverpool, 21.05

Hamburg–Fulham, 21.05

Returkampene spilles om syv dager.

Finalen spilles 12. mai på HSH Nordbank Arena i Hamburg.

(ABC Nyheter): Dersom man ekskluderer kvalifiseringskampene har Atlético Madrid karret seg videre til kveldens semifinale nær sagt bare på uavgjortresultater.

Kun én kamp er vunnet - bortemøtet med Galatasaray i sekstendedelsfinalen.

De kom, som Liverpool, inn i turneringen etter fiasko i gruppespillet i Champions League, og har snublet seg videre mot både Valencia og Sporting på bortemålsregelen etter to ganger 0–0 og 2–2.

Nå er de her for å redde sesongen fra det store ingenting.

Det er Liverpool også.

Engelskmennene er på plass på Vicente Calderón i Madrid for den første semifinalen i kveld – etter en lang og, etter Rafa Benítez’ sigende, galvaniserende tur, via London, Paris og Bordeaux, alt takket være Eyjafjallajökull og flystansen.

– Det har vært bra, for du kan se hvordan alle holder sammen. Noen ganger kommer det noe positivt ut av sånt: Folk får en bedre lagopplevelse. Sitter du på et fly i to timer, ser alle på film eller spiller PlayStation. Nå snakker de mer, forteller Liverpool-manageren ifølge The Times.

– Det har vært vanskelig for alle, fordi de ankommer byen slitne. Men de har snakket sammen i ulike grupper og byttet på dem, snarere enn bare å henge i de vanlige, sier han.

Storstjernene mangler

I kveld står det om et plaster på såret etter en elendig sesong, om sjansen til å vinne klubbens første trofé siden FA-cupseieren i 2006.

– Når du er kommet så langt i turneringen, er det enkelt å motivere spillerne. De vet de er så nær finalen og må ta ut sitt beste for å vinne kampen. Men det blir vanskelig. Atlético spiller vanligvis med høyt tempo og kvalitet. Folk snakker om forsvarssvakhetene deres, men det skyldes at de er så gode i angrep og iblant blottelegger seg bakover. Hvis de finner balansen, blir de veldig farlige, sier Benítez, som er tilbake i hjembyen.

Det er lite ved Atléticos ligaform som bør skremme Liverpool: De har tapt sine tre siste, fem av sine siste syv, og er praktisk talt sjanseløse til å nå europacupplass denne sesongen.

I kveld mangler de også storstjernen Sergio Agüero. Den argentinske angriperen er suspendert.

Spørsmålet er hvem som savnes mest: Agüero for Atlético eller Fernando Torres for Liverpool.

Torres’ skade setter ham igjen utenfor et møte med gamleklubben, hvor han fremdeles er høyt elsket blant fansen.

Da lagene møttes på Vicente Calderón i Champions League for halvannet år siden, uten en skadet Torres, sang fanskarane sammen for sin store helt. Så applauderte de hverandre.

Neppe kommer de til å synge høylytt sammen til ære for David N’Gog.

Gruer seg til returen

– Det er vanskelig å si hvem som savnes mest, men begge lag vil savne dem, sier Benítez om stjeneduoen, ifølge The Guardian.

Men mens Torres er ute resten av sesongen, får Atlético-manager Quique Sánchez Flores tilbake Agüero til returkampen på Anfield om en uke. Han har imidlertid allerede begynt å grue seg.

– Jeg kan ikke tenke meg et resultat i kveld som gir oss ro før kampen på Anfield. Å spille der er alltid ukomfortabelt. Det spiller ingen rolle hvilket resultat man får i den første kampen. Liverpool er et lag som er kapabelt til å slå tilbake og gjøre flotte kamper.

Og jo. Det var slik de forserte både åttedels- og kvartfinalen. 0–1 borte mot Lille ble snudd med 3–0 hjemme på Anfield, og 1–2 borte mot Benfica ble ingenting mot 4–1 i returkampen.

Fernando Torres scoret to mål i begge hjemmekampene.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus